Case studie: Thuiscomfort

  • nick
  • LiveChat Casestudies
  • mrt 16, 2016
  • no comments.

Customer: ThuiscomfortThuiscomfort-160x200
Challenge: Directe klantenservice binnen het grote assortiment
Conversieverhoging en leadgeneratie
Solution LiveChat Service: informatieverstrekker van geheel assortiment
Results: Stijging Klanttevredenheid
Conversie van 35% van leads op chats
Maandelijks +-­ 50 leads

Over Thuiscomfort (Technische Unie)

Thuiscomfort is een website voor huis- tuin- en keuken meubilair. Het gaat om meubilair dat op maat wordt gemaakt, naar eigen wens.

Challenge

Thuiscomfort is een grote website waar veel producten tentoon worden gesteld. De uitdaging is om klanten helder en snel te informeren over de benodigde producten binnen het grote assortiment. Een ander belangrijk punt is: het feit dat er geen producten kunnen worden gekocht op de website, zorgt ervoor dat contact met klanten vitaal is om aankopen te realiseren. Leads genereren is dus een belangrijke onderdeel van de verkoop.

Solution 

LiveChat Service biedt voor thuiscomfort de essentiële tool om bovenstaande uitdagingen te realiseren. De livechat functie zorgt voor direct contact met de klant die geïnformeerd kan worden over het brede assortiment, zodat langdurig gezoek op de website niet nodig is. Daarnaast helpt livechat Thuiscomfort aan conversie en leadgeneratie. Livechat realiseert dit door te focussen op de wensen en behoeften van de klant. Bovendien zijn de leads die LiveChat Service genereert zeer waardevol aangezien Thuiscomfort een specifieke markt bespeeld. De inhoudt van de chats worden direct na de chat naar ons toegestuurd. Deze inhoudt helpt ons in de benadering van klanten.

Results

Het gebruik van een livechat functie wordt door Thuiscomfort ervaren als een succes. De livechat is momenteel bijna twee maanden actief en heeft al voor 82 leads gezorgd. Thuiscomfort bemande in eerste instantie zelf een livechat, maar dit bleek geen goede match. Sinds LiveChat Service de livechat doet is het aantal leads met 500% gestegen. Daarnaast zijn er veel bugs uit de website verdwenen, zoals links die niet naar behoren werkten, maar ook ontbrekende informatie. Dit allen dankzij LiveChat Service die dergelijke berichten naar ons doorspeelt.

martijn

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.