Facebook start pilot voor integratie met chat

  • Fabian Schotel
  • Informatie
  • nov 08, 2017
  • no comments.

Momenteel probeert Facebook een nieuwe functie uit waarbij u livechat kunt gebruiken op uw bedrijfswebsite.

Steeds vaker komt de Livechat-functie voor op websites. Vaak is het dan een custom plug-in livechat of wordt er gechat via een extern platform zoals WhatsApp. Maar wat Facebook heeft bedacht is om deze twee mogelijkheden samen te voegen. Facebook introduceert een chatplug-in voor Messenger.

Ongeveer 5% van de website bezoekers gaat over tot het voeren van een conversatie op uw website. Dit is relatief veel als we dit vergelijken met het gemiddelde conversiepercentage van 1% gemiddeld. Helaas zien ook wij dat de spanningsboog van veel bezoekers steeds lager wordt. Hoe ga jij er voor zorgen dat je binnen 8 sec de juiste informatie laat zien?

Middels de extensie wordt de mogelijkheid geboden om een chatvenster van Messenger te openen op uw eigen website. Op deze manier kunnen de websitebezoekers u benaderen in een bekende gebruikersomgeving. Daarbij hoeven ze geen ander onbekend platform te raadplegen. In gevallen waarbij websitebezoekers een korte en snelle vraag hebben, kan dit direct worden opgelost. Denk daarbij aan vragen zoals of een product nog op voorraad is of wat de verzendkosten zijn.

Gestarte gesprekken op uw eigen website, kunnen worden voortgezet via de app of de Messenger website. Indien de bezoeker verandert van apparaat, wordt het gesprek op beide devices opgeslagen.

 

Een belangrijk voordeel van deze lancering van Facebook, is dat Facebook een enorm bereik heeft. In een maand tijd waren er ruim 1,2 miljard mensen actief op Messenger. De verwachting is dat dit zelfs zal toenemen. Daarnaast is Facebook recentelijk bezig geweest om Messenger zakelijk in te zetten. Facebook speelt hierbij in op zakelijke scenario’s, zoals de functie om te betalen via Messenger en een open chatbot-framework.

Vooralsnog wordt deze pilot in een gesloten beta-fase getest. U zult dus nog even moeten wachten.
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich opgeven bij Facebook voor de officiële lancering van de functie.

Om Livechat in te zetten hoeft u gelukkig niet te wachten. U kunt vandaag nog starten.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.