Chatoperators communiceren ook in straattaal

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • jan 23, 2018
  • no comments.

Via de chat komen onze chatoperators in aanraking met allerlei soorten mensen. Dat heeft allereerst te maken met het feit dat wij chatten voor een groot aantal bedrijven die gezamenlijk actief zijn in meer dan 40 verschillende branches. Ten tweede is het voor iedereen met een internetverbinding mogelijk om een chatgesprek te starten. De anonimiteit zorgt tevens voor extra laagdrempeligheid en meer chat conversaties. Het levert ons zo nu en dan zeer interessante en grappige chats op. De ene keer zit er iemand opgesloten in een flexwerkplek en de andere keer wordt er geen Nederlands of Engels gesproken, maar Algemeen Beschaafd Straataal, zoals in de chat hieronder.

Het gesprek:

Voor een groot deel van de lezers zal er enige vertaling van het gesprek nodig zijn. De bezoeker van de chat geeft aan dat twee vrienden geen BHV-cursus mochten volgen, omdat zij de verkeerde schoenen zouden hebben gedragen. Onze chatoperator Tess reageert daarop actief door te zeggen dat het niet aan de schoenen zou moeten liggen, stuurt vervolgens de link waarop een cursus kan worden aangevraagd en verzekert dat het dragen van bepaalde ‘’pattas’’ bij deze aanbieder geen probleem zal zijn. Aangezien Tess een passende reactie geeft op de anekdote uit de regio Venlo (077), vraagt de bezoeker of Tess ook van de straat is.

Of de bezoeker volkomen serieus was in dit gesprek is de vraag, maar het gesprek toont wel aan dat onze chatoperators voorbereid zijn op alle soorten chats. Naast Nederlands, Engels, en binnenkort Duits, kunnen we ook gesprekken voeren in Straattaal. Een service-ervaring voor iedereen dus!

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.