Chatoperators: het zijn geen robots maar huiswerkbegeleiders

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • nov 14, 2017
  • no comments.

Chatoperators: het zijn geen robots maar huiswerkbegeleiders

Onze chatoperators maken van alles mee. Dat kan haast ook niet anders met meer dan een paar duizend chats per dag. Om u een beeld te schetsen van de werkzaamheden die onze chatoperators verrichten lichten wij in deze rubriek onze grappigste, raarste, beste en meest opzienbarende chats toe. Voor u een kijkje achter de schermen bij onze chatoperators. In deze chat zien we een leerling die geen zin heeft in zijn huiswerk, en vervolgens een praatje maakt met onze chatoperator.

Bent u een robot?

Het is een vraag die onze chatoperators zeer geregeld krijgen, zo ook in deze chat. Niet geheel verassend ook, aangezien steeds meer websites een chatbot gebruiken. Deze vraag levert vaak grappige situaties op, omdat mensen niet altijd direct zijn overtuigd wanneer je aangeeft dat je een echt persoon bent. Het beantwoorden van rekensommen en filosofische vragen heeft iedere chatoperator daarom wel eens meegemaakt. In deze chat was er minder overtuigingskracht nodig.

De waardering voor het menselijk aspect

Wanneer de bezoeker is overtuigd van de menselijke eigenschappen van de chatoperator, resulteert dit vrijwel altijd in het uiten van waardering. De leerling waarmee werd gesproken in de onderstaande chat doet dit op zijn manier: “Cool xD”. Het betekent dat veel mensen een verwachtingspatroon hebben dat een chat geautomatiseerd is, en dus geen mens. Daarnaast toont het de voorkeur die mensen hebben voor menselijk contact. Chatbots zijn hard in ontwikkeling en zullen steeds geavanceerder worden, maar toch lijken consumenten de voorkeur te geven aan een echt persoon. Aan de ene kant komt dat door de hogere kwaliteit van livechat. Aan de andere kant is het de wetenschap dat er een echt persoon klaar zit die je altijd zal begrijpen.

 

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.