CoBrowser verbetert toegankelijkheid van de chat en ontvangt rapport WCAG 2.1

  • Fabian Schotel
  • Persbericht
  • jan 17, 2020
  • no comments.

CoBrowser heeft door aanpassingen te verrichten in hun software de toegankelijkheid van de chat voor iedereen weten te verbeteren. Dit is afgelopen maand officieel bezegeld met een perfecte score vanuit Stichting Accessibility. De fascinatie die CoBrowser heeft voor de mogelijkheden van de browser heeft hierbij opnieuw geleid tot een mijlpaal. 

CoBrowser heeft het nieuwste rapport van het WCAG 2.1 onderzoek in december ontvangen. WCAG betreft de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent, wat betrekking heeft op de waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid van de software. In een eerder rapport kwam naar voren dat nog niet aan alle gestelde eisen werd voldaan, maar in de meest recente versie is te lezen dat door de verbeteringen van de chatfunctie van CoBrowser geen enkele bezoeker achterblijft in het gebruik van de software. 

In de afgelopen maanden heeft het bedrijf verschillende veranderen doorgevoerd. Zo zijn er alternatieven toegevoegd, waardoor gebruikers niet gebonden zijn aan het gebruik van één specifiek zintuig. Voorbeelden hiervan zijn dat knoppen geen omschrijving hadden en een groen rondje voorheen de enige indicatie was dat een chat agent beschikbaar was. Door de verbeteringen worden bijvoorbeeld bezoekers met een zichtbeperking niet gelimiteerd in hun gebruik van de software. 

Het bedrijf heeft een duidelijke reden om te streven naar toegankelijkheid, vertelt CEO Nick Blom: “CoBrowser werkt onder andere voor overheden. Voor hen is het een vereiste om websites en alle plugins in de website te laten voldoen aan de richtlijnen. Op die manier is de website toegankelijk voor een zo groot mogelijke doelgroep. CoBrowser wil deze overheden zo goed mogelijk bedienen en dus ook voldoen aan de richtlijnen.” De veranderingen zijn echter niet alleen voor het vergroten van de doelgroep, maar ook voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid in het algemeen: “Iedereen vindt het fijn als dingen goed leesbaar zijn, knoppen groot genoeg zijn en dat soort dingen.”

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.