Ontwikkel je verder met de volgende communicatie citaten

  • nick
  • Nieuws
  • apr 14, 2017
  • no comments.

Communicatie is een vaardigheid waar we allen van profiteren. Het maakt niet uit wat je in het dagelijks leven voor de kost doet; communicatie speelt net zo goed een rol van betekenis voor een grafisch designer als een customer service medewerker. Zonder goede communicatie wordt het een puinhoop.

Of je nu leiding geeft aan een bedrijf of simpelweg een medewerker bent, communicatie zal altijd van twee kanten moeten komen. Wanneer je iemand een taak geeft en je hoort vervolgens niets terug van deze persoon dan is er enkel een illusie van communicatie. Er is geen sprake van wisselwerking.

Om duidelijk te maken hoe belangrijk communicatie is voor alle betrokken partijen, hebben we een aantal citaten verzameld. Communiceren lijkt op het eerste gezicht niet lastig; er zijn echter talloze nuances die het verschil maken in goede communicatie en slechte communicatie.

Communicatie Citaten: de kunst van communicatie is de taal van leiderschap

Ontwikkel je verder met de volgende Communicatie Citaten - James Humes
When it comes to working together, communication is the most important skill that any leader can have.

Een visie voor het van de grond af aan opbouwen van een bedrijf betekent niet automatisch dat je de visie kunt overdragen aan je medewerkers. Als je wilt voorkomen dat je droom in duigen valt vanwege dit gebrek aan communicatie, dan is het nu van belang om goed op te letten.

Er zijn verschillende redenen waarom je als bedrijfsleider je aan je vaardigheden om met je werknemers te communiceren wilt werken.

Op de eerste plaats zul je moeten werken aan het opbouwen van een band met je medewerkers. Als je je visie wilt delen met een ander, gaat dit een stuk makkelijker wanneer er sprake is van een connectie. Wanneer het team volledig aan jouw kant staat, zullen de resultaten ook verbeteren.

Zonder een vriendschap of een band blijft de organisatie verdeeld in twee kampen: de werknemers die het werk opknappen en de leiders die de wereld willen veroveren. Dit is echter voor beide partijen niet de optimale situatie. Zoek daarom naar een gezamenlijke taal zodat je elkaar kunt verstaan en kunt begrijpen.

Communicatie Citaten: De meeste succesvolle mensen luisteren in plaats van praten

Ontwikkel je verder met de volgende Communicatie Citaten - Bernard Baruch
It’s simple. When you talk, you just repeat what you already know. When you listen, you might learn something new. Isn’t that exciting?

De verklaring is simpel: wanneer je praat, bevestig je wat je al weet. Wanneer je luistert, bestaat er de kans dat je iets nieuws leert. Is dat niet geweldig?

Uit een onderzoek onder meer dan 8000 mensen werkzaam in bedrijven, ziekenhuizen, universiteit, het leger en overheidsinstellingen is gebleken dat het overgrote deel van de deelnemers van mening i dat zij net zo effectief of effectiever communiceren dan hun collega’s. Studies hebben echter aangetoond dat de gemiddelde persoon slechts voor een kwart effectief luistert. Veel mensen zijn er bewust van dat luisteren een belangrijke vaardigheid is. Tegelijkertijd zijn de meeste mensen van mening dat zij hun eigen luistervaardigheid niet voor verbetering vatbaar is.

Communicatie Citaten: Communicatie is een vaardigheid die je kunt leren

Ontwikkel je verder met de volgende Communicatie Citaten - Brian Tracy

Je zult misschien denken dat je simpelweg niet goed bent in het bespreken van dingen met anderen. Wellicht heb je een introverte persoonlijkheid of heb je deze vaardigheden nooit goed kunnen oefenen. Er is echter geen excuus meer voor slechte communicatie.

Er zijn vandaag de dag zoveel boeken, audioboeken, podcasts en meer te vinden. Neem nu “Just Listen,” van Mark Goulston. Dit boek heeft duizenden mensen geholpen met het doorbreken van barrières door hen in staat te stellen om productief te communiceren.

In de hoofdlijnen van dit boek leert het je hoe je effectief kunt luisteren, hoe je een compleet vreemde een mogelijke klant kunt maken en hoe je een woedend persoon kunt kalmeren. Je kunt leren hoe je een hopeloze verstandhouding met een persoon kunt veranderen zodat deze persoon je beste vriend of meest trouwe klant wordt.

Communicatie Citaten: Het is eenzaam aan de top

Ontwikkel je verder met de volgende Communicatie Citaten - Groucho Marx

Ken je zo’n iemand die altijd het laatste woord wilt hebben? Het kan een verkoper zijn die niet wilt toegeven dat je geen interesse hebt in wat hij of zij wilt verkopen of misschien is het een collega die wilt bewijzen dat hij of zij meer weet dan jou.

Deze mensen hebben een probleem met hun ego en saboteren daarmee het gesprek. Wanneer je altijd het laatste woord wilt hebben of denkt dat jij altijd gelijk hebt, dan sta je niet open voor de mening en het perspectief van de ander.

Als je dus even jezelf op de achtergrond zet, zul je merken dat ook jij kunt luisteren en een gezonde discussie kunt hebben.

Communicatie Citaten: Is er überhaupt sprake van een gesprek?

Hoe vaak heb je meegemaakt dat je duidelijke instructies aan een collega, teamgenoot of iemand anders hebt meegegeven en was je ervan overtuigd dat alles begrepen werd? En hoe vaak bleek je het mis te hebben en wist de ander niet precies wat je nu precies bedoelde, alleen gaven zij dit niet aan?

Waarschijnlijk ging er het volgende door je hoofd rond: “Ik dacht dat alles duidelijk was. We hebben het er uitvoerig over gehad”. De vraag die je jezelf moet stellen is of je het echt hebt besproken met de ander of was het enkel jij die de lakens uitdeelde?

Om effectief te communiceren, zul je moeten realiseren dat we niet allemaal hetzelfde zijn en dus dingen niet hetzelfde opvatten. Zolang we dit in ons achterhoofd houden, kunnen we dit gebruiken in onze communicatie met anderen.

Communicatie Citaten: De belangrijkste informatie lees je tussen de zinnen door

Ontwikkel je verder met de volgende Communicatie Citaten - Peter Drucker

De verbale impact van communicatie maakt slechts 7% deel uit van de boodschap. Het overgrote deel van de communicatie wordt gevoerd door middel van onze lichaamstaal, welke 55% van de impact vormt. Ook de toon, snelheid en verbuiging in de stem zijn belangrijker dan de daadwerkelijke boodschap.

Waarom is non-verbale communicatie zo belangrijk, met name op het werk? Mensen zeggen vaak wat zij denken dat ze moeten zeggen, in plaats van wat ze daadwerkelijk willen zeggen. Een bekend voorbeeld is waarbij iemand zegt dat alles gaat, terwijl dit duidelijk niet zo s.

Lichaamstaal kan een hoop vertellen. Gezichtsuitdrukkingen, handbewegingen, postuur, oogcontact zijn allemaal dingen die een hoop kunnen vertellen over persoon. Als je niet alleen luistert, maar ook kijkt zul je een hoop dingen opmerken die je eerder over hoofd zag.

Non-verbale communicatie is de meest krachtige vorm van communicatie. Het loont dus zeker om hier meer over te weten komen.

Blijf werken aan het verbeteren van je communicatievaardigheden. We hopen dat je deze citaten je helpen en ideeen geven waar je deze skills kunt oppoetsen.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.