Content marketeer (stage)

LiveChat Service verandert van dienstverlener op het gebied van klantenservice steeds meer in een onderneming gericht op marketing. Alle informatie en data die wordt verzameld met onze livechats zijn zeer waardevol en bruikbaar voor nieuwe toepassingen die tot meer leads, conversie, sales en service leiden. Om al deze nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt te verspreiden biedt LiveChat Service een stageplek aan een talentvolle Content marketeer. De enthousiaste, leergierige en gemotiveerde stagiair(e) is mede verantwoordelijk voor de transitie van het Rotterdamse bedrijf tot full on marketingbureau.

Taak van onze stagiair is het helpen opstellen van een contentmarketingplan waarbij onder meer rekening gehouden wordt met onze dienstverlening, posities ten opzichte van concurrenten, social media kanalen, content (marketing) planning, linkbuilding en blogs. Daarnaast werk je actief mee op onze content marketing afdeling. Daar kijk jij naar de opzet voor onze content met als doel het verbeteren van de vindbaarheid in Google. Ook denk je op strategisch niveau mee over onderwerpen voor blogs, podcasts, white papers, social media posts, columns en andere artikelen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de juiste schrijfstijl, opbouw van content en het gebruik van video- en fotomateriaal.

De stagewerkzaamheden bestaan onder meer uit:

– Het (helpen) creëren van unieke content zoals blogs, video’s, nieuwsbrieven, podcasts, persberichten en fotografie-opdrachten. 

– Het onderhouden van verschillende social media kanalen

Dit vragen wij:

– Opleiding in de richting van marketing, sales en communicatie of journalistiek

– Ervaring met het creëren van content bestaande uit een combinatie van tekst en beeld

– Ervaring met Google analytics, WordPress, MailChimp en Adobe is een pré, maar geen vereiste

– Initiatiefrijk en innovatief

– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat wij bieden:

– Ervaring bij een een innovatief en gemotiveerd team van collega’s binen een internationale start-up

– 30 tot 40 uur per week een gezellige werkplek in hartje Rotterdam waar jij jouw marketing skills verder kan ontwikkelen

Ben je enthousiast geworden over deze stagekans? Voldoe je bovendien aan de vereiste kennis en vaardigheden? Stuur dan je cv en sollicitatiebrief naar pz@livechatservice.nl.

 

Livechat: Meer dan alleen een<strong> contactkanaal</strong>

Livechat: Meer dan alleen een contactkanaal