Dit kun je allemaal met Conversational marketing!

  • Fabian Schotel
  • Nieuws
  • aug 07, 2018
  • no comments.

De consument maakt steeds vaker gebruik van chat, messaging en voice. De smartphone wordt niet meer gebruikt om te bellen. Maar juist om direct berichten te versturen en te ontvangen. Een voordeel is dat die berichten verrijkt kunnen worden met beeld, video, emoji’s, links en andere documentatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. In Nederland is het zogenoemde conversational marketing dan ook in opkomst.

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde en willen niet enkel maar eenrichtingsverkeer opvoeren. Ze beseffen dat conversational elementen bijvoorbeeld helpen om de naamsbekendheid en merknaam te versterken via onder meer social media en chat. 

De consument verwacht steeds meer directe persoonlijke aandacht. Dus een snelle respons en toegespitste, relevante antwoorden en informatie. Ondernemers en marketeers willen meteen weten wat een dienst of product specifiek voor hun kan betekenen.

Als voordeel geldt dat de emotionele conversatie die daardoor ontstaat ook een veel diepere duiding biedt.

Een toepasselijke techniek die LiveChat bijvooebeeld daarvoor heeft ontwikkeld is: retargeting by textmining. Deze tool maakt het mogelijk om zelf te bepalen welke keywords geanal;yseerd moeten worden. Een bedrijf dat kantoor- en werkplekken aanbiedt kan bijvoorbeeld de volgende keywords instellen: ZZP, multinational of flexibele werkplek. Zodra een van deze woorden in een chat voorkomt, vangt het systeem dat op. Alle informatie die in de chatgesprekken over deze onderwerpen worden ontvangen worden vervolgens gebundeld, en worden uiteindelijk weer ingezet om de doelgroep van een zo’n persoonlijk mogelijke advertentie te voorzien.

Chatvertising

De ingestelde zoekwoorden zorgen er namelijk voor dat ondernemingen  bezoekers heel specifiek kunnen retargeten. Zodra de bezoeker op een andere website terechtkomt, kan er een banner worden getoond die speciaal is afgestemd op een van deze onderwerpen. Iemand die in een chatgesprek heeft aangegeven dat hij/ zij een ZZP-er is en graag gebruik wil maken van een flexibele werkplek, krijgt een advertentie te zien waar een flexibele werkplek voor ZZP-ers wordt aangeboden. Laten we het chatvertising noemen! Juist omdat de klant hier net via een persoonlijke benadering mee bezig is geweest, zal de banner extra opvallen.

Maar er zijn meer mogelijkheden dan enkel via social media en via chat. Er zijn  meerdere voorbeelden die aantonen dat er nog veel meer realiseerbaar is binnen bijvoorbeeld e-mail marketing, voice en meer.

Gratis Expert Meeting Conversational Marketing

LiveChat Service neemt daarom het initiatief tot een gratis expert meeting op woensdag 24 oktober. De bijeenkomst begint om 17.00 en enkele Nederlandse pioniers zullen de mogelijkheden van deze nieuwe vorm van directe communicatie met de consument presenteren!

De deelnemers zijn: LiveChat Service, Bart van der Meer (Klik Proces), Cobrowser, Flow.ai en Daan Gönning. Hij is een doortastende ondernemer op het vlak van conversational interfaces en zal vertellen over de implementatie van Google Assistant. Gönning is betrokken geweest bij de introductie van Voice bij Rabobank en vertelt ook over zijn ervaringen bij Google, CM.com, Watermelon en verschillende start-ups. 

Onder leiding van Nick Blom zullen onder meer praktijkvoorbeelden bij Profile, Waternet en Voice bij Rabobank worden besproken. Elke presentatie duurt 20 minuten! Na elke presentatie zijn er 5 minuten bestemd voor vragen uit het publiek. Uiteraard worden er voor, tijdens en na afloop drankjes en hapjes geserveerd.

Aanwezigheid is gratis. Aanmelden is mogelijk via eventbrite. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht je verhinderd zijn, laat het ons minimaal 24 uur van te voren weten. Anders brengen wij € 25 in rekening wegens gemaakte kosten, het bedrag zal naar een goed doel worden overgemaakt. 

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.