Drie ontwikkelingen die de wereld van online winkelen voorgoed zullen veranderen

  • nick
  • Nieuws
  • jan 20, 2016
  • no comments.

Technische ontwikkelingen hebben een zeer grote invloed op het internet en het daaruit afgeleide online winkelen. Het internet is immers zelf een uitvinding uit de jaren ‘60 welke zo’n 25 jaar langzaam aan het grote publiek is geïntroduceerd.

Een recent voorbeeld van hoe techniek het internet voorgoed kan veranderen, is de opmars van de smartphones en tablets. Inmiddels zijn er meer mobiele gebruikers als gebruikers die inloggen via een desktop computer. Tien jaar geleden waren de smartphones voornamelijk speeltjes voor geeks.

Er staan op het moment nog een aantal andere revolutionaire technische ontwikkelingen in de kinderschoenen. Hiervan zullen wij het komende decennia zeker meer zien.

De 3D printer

Deze technologie is inmiddels al een paar jaar op de markt. De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Naarmate deze techniek wordt verfijnd, zullen de printers steeds goedkoper en efficiënter worden. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om het als printmateriaal te gebruiken voor een 3D printer: plastic, metaal, glas, zelfs organisch materiaal.

Met de komst van de 3D printer in de gemiddelde huiskamer wordt straks een belangrijke stap in het productieproces overgeslagen: de montage van de producten. Wij zijn gewend om alles kant-en-klaar te kopen. Het is echter goed mogelijk dat in de toekomst een groot deel van onze online aankopen in de vorm van IKEA bouwpakketten worden aangeleverd.

Het gevolg is dat producten niet meer vanuit een fabriek komen. Het enige wat u straks nodig heeft is de blauwdruk van het product en een 3D printer. Bovendien kunnen dankzij deze technologie ook geheel nieuwe producten op de markt worden gebracht.

Zelfrijdende auto’s

We zijn tegenwoordig al in staat om drones te fabriceren die bestellingen kunnen afleveren. De zelfrijdende auto is, met oog op het grote aantal verkeersdoden per jaar, dan ook een logische vervolgstap. Deze techniek is niet alleen interessant voor consumenten maar ook voor online winkels. De kosten van een zelfrijdende vrachtwagen zullen lager uitvallen dan de kosten van een vrachtwagen inclusief chauffeur.

Niet alleen wordt er bespaard op personeelskosten. De zelfrijdende auto’s zullen minder brandstof verbruiken en beter van alternatieve energiebronnen gebruik maken.

Een ander voordeel is dat de route die zelfrijdende bestelwagens leggen makkelijk kan worden aangepast. Als u dus onderweg bent, kunt u afspreken om de goederen op een bepaald punt op de route af te laten leveren.

Kunstmatige intelligentie

moederbord

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zullen onze computers over 15 jaar vele malen intelligenter zijn dan ons. Desondanks zullen deze producten niet duurder zijn dan de computers van nu.

Deze ontwikkelingen zullen brede gevolgen hebben die ook merkbaar zullen zijn in de wereld van e-commerce. Zo zal een geautomatiseerde live chat dienst razend snel leren van fouten. Vervolgens zullen deze diensten prima in staat zijn om in te spelen op de wensen van de bezoekers en gericht koopadvies kunnen aanbieden.

Conclusie

Er staan heel wat grote ontwikkelingen te wachten voor internetgebruikers en internetwinkels. Deze ontwikkelingen zullen sneller in gebruik worden genomen dan veelal wordt aangenomen. De technologie van vandaag, zoals touch screen navigatie op een tablet, werd tien jaar geleden nog als science fiction afgedaan.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.