Eerste chat bij nieuwe klant is direct een lead en geconverteerd naar klant!

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • nov 01, 2017
  • no comments.

Woensdag 25 oktober begonnen we met een nieuwe klant die verzekeringen verkoopt voor consumentenelektronica. In de allereerste chat die werd gedaan genereerde onze chatoperator een lead die direct erna telefonisch door onze nieuwe klant is geconverteerd naar een klant. Een fantastisch resultaat en een goed voorbeeld van de kracht van livechat. Wij zien steeds vaker dat een snel één tweetje tussen onze chats en telefonische reacties op de leads goede resultaten oplevert.

Het gesprek:

Het gesprek toont aan dat livechat werkt wanneer je snel leads wil genereren. Het chatgesprek toont een bezoeker die zijn nieuwe mobiel wil laten verzekeren, maar hij/zij loopt vast tijdens het bestelproces. Op dit moment is de bezoeker al op de hoogte van het feit dat er een mogelijkheid is om te chatten. Er wordt bij deze klant namelijk na 30 seconde een proactief chatbericht verstuurd. De bezoeker besluit vervolgens de chat te gebruiken en geeft aan waar hij of zij behoefte aan heeft. Na het antwoord op twee korte vragen te hebben gekregen heeft de chatoperator genoeg informatie om aan de klant door te sturen. De lead was erg sterk omdat de bezoeker al een concreet doel op de website had, en kon daardoor goed worden geconverteerd. Snel handelen door onze klant was in dit geval begunstigend. De kracht van livechat in deze situatie was voornamelijk het bereiken van deze bezoeker en zo contact te creëren met een bezoeker die vastliep in het bestelproces.


Combinatie livechat en telefonie:

De combinatie tussen livechat en telefonie toont hier haar kracht. Livechat is door haar laagdrempeligheid een optimaal middel om in contact te komen met website bezoekers. Zonder livechat was er een aanzienlijke kans geweest dat de bezoeker een andere website had bezocht voor een telefoonverzekering. In plaats van een afhaakmoment, wat leidt tot klantverlies, zorgt een livechat voor de mogelijkheid om leads te genereren. Door de lead naar de klant door te sturen kan de snelheid van livechat worden behouden en kan de expertise van onze klant worden gebruikt om de lead te converteren. De waarde van telefonie in dit verhaal is dat het kanaal goed van pas komt om mensen de laatste hulp en informatie te leveren om te converteren. Zowel de kwaliteit van livechat en telefonie worden op deze manier optimaal gebruikt, met een sale als resultaat.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.