Is het niet goedkoper om zelf te chatten in plaats van uitbesteden?

Zelf chatten is alleen goedkoper op het moment dat er geen extra personeel hoeft worden aangenomen. Wanneer er extra personeel moet worden aangenomen om de chat te bemannen, dan is het uitbesteden van de chat goedkoper.

De praktijk leert dat zelf chatten zonder extra personeel aan te nemen enkele grote risico’s met zich meebrengt. Zelfs wanneer extra personeel wordt aangenomen is chatten niet alleen duurder, maar is er ook het risico dat de chat niet op juiste wijze wordt ingezet. Wij hebben als livechat aanbieder werken met een volledig team van getrainde chatoperators die samen al honderdduizenden chats hebben gevoerd.

De risico’s van zelf chatten zitten voor een groot deel in het feit dat werknemers werkzaamheden moeten combineren. Bedrijven vergissen namelijk vaak hoeveel tijd er gaat zitten in het beantwoorden van de chats. De gemiddelde chat duurt minimaal 10 minuten. Het risico is dat zowel de eigenlijke werkzaamheden, als de chat hieronder lijden. Denk aan het te laat beantwoorden van chats. Met name op piekmomenten in de chat is er het risico dat chats niet meer kunnen worden beantwoord omdat de bezoeker de website heeft verlaten. Extra personeel aannemen is vervolgens een optie, maar een duurdere dan uitbesteden.

In het rekenvoorbeeld wordt uitgegaan van een bruto maandsalaris van €2000,- en factor 1.2 werkgeverslasten. Het aantal uur per week wordt vermenigvuldigd met 4,2 om het aantal uur per maand te berekenen. Het uurloon inclusief werkgeverslasten is afgerond €14,29 (2400/168). Dus door het aantal uur per maand te vermenigvuldigen met 14,29 wordt het bruto maandsalaris berekend.

40 uur per week 60 uur per week (5 dagen van 09:00-21:00) 84 uur per week (7 dagen in de week van 09:00-21:00) 98 uur per week (7 dagen in de week van 09:00-23:00)
Aantal uur p.m. 168 252 353 412
Bruto maandsalaris incl. werkgeverslasten p.m. €2400,- €3600,- €5043,- €5886,-

Er moet in acht worden genomen dat deze berekening geen rekening houdt met 24 vakantiedagen op jaarbasis voor een fulltime werknemer. Daarnaast is een werknemer gemiddeld minimaal 6 werkdagen ziek per jaar. Deze cijfers zijn niet meegenomen in de berekening omdat deze cijfers per situatie verschillen. Er kan worden geconcludeerd dat er op basis van 1 fte (40 uur per week) 10 procent aan kosten bijkomen.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.