Gerichte actiecodes leiden tot hogere sales

  • nick
  • Nieuws
  • dec 09, 2015
  • no comments.

Iedereen kent het moment wel. U ziet iets moois in een webwinkel en voegt het aan uw winkelmandje toe. Het totaalbedrag inclusief de verzendkosten wordt netjes in het scherm weergegeven en blijkt toch wat hoger te liggen dan u lief is. Toch maar op de Annuleren knop drukken dan maar?

Maar dan begint er een lampje te branden. Wat als ik een kortingscode invoer? U heeft wellicht geen voucher bij de hand. Echter is op het internet altijd wel een kortingscode te vinden op een van de vele websites die deze codes aanbieden. Zo niet, dan kunt u vaak korting krijgen als u zich inschrijft voor de mailinglist.

Zodra er 5% of 10% van het totaalbedrag wordt afgetrokken, zult u waarschijnlijk veel minder bezwaar hebben om de koop af te ronden.

9788111_m

Gerichte kortingscodes zijn een makkelijke manier om te scoren

Het bovenstaande scenario beschrijft het gedachtepatroon dat veel bezoekers van een online webshop volgen voordat uiteindelijk op de groene knop wordt gedrukt. Klanten hebben vaak een “call-to-action” nodig om ze over de streep te trekken. Tegenwoordig koopt men niet meer iets omdat de knop zegt dat het een goed idee is. We voelen ons echter een stuk minder rot over een impulsaanschaf als er korting mee gemoeid is.

Als uitbater van een online webwinkel wilt u dan ook dat uw kortingscodes op het web te vinden zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, zult u deze codes zo toegankelijk mogelijk moeten maken zodat iedereen deze kan vinden, ook wanneer zij geen ervaren koopjesjagers zijn. U wilt dat de kortingscodes worden gebruikt, in veel gevallen zou de koop zonder de 10% korting immers niet voltooid zijn.

Mogelijkheden om uw vouchers aan de grote klepel te hangen is onder andere het werken met kortingscode websites. Een andere geschikte manier om kortingscodes te delen met uw doelgroep is door samen te werken met bloggers. Zij zijn op zoek naar frisse nieuwe content en u krijgt daar een mooi verhaal met daarin uw kortingscode voor terug.

U hoeft overigens niet afhankelijk te zijn van anderen. Door korting te geven aan klanten die zich aanmelden voor uw nieuwsbrief kunt u ook uw verkoopcijfers opkrikken. Bovendien kunt u in de nieuwsbrief andere kortingscodes verstrekken.

scoren-met-google

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.