Geweldige marketing citaten over het ijs breken met het publiek

  • nick
  • Nieuws
  • mei 03, 2016
  • no comments.

Het opwarmen van het publiek: voor sommige is het een aangeboren talent. Anderen hebben er weer meer moeite mee. Ook als bedrijf zul je regelmatig nieuwe doelgroepen moeten benaderen. Met deze quotes leer je het ijs te breken zonder jezelf voor schut te zetten.

Marketing staat en valt bij het kennen van je publiek. Zonder goede kennis van je doelgroep kun je geen effectieve marketing strategie uitvoeren. Je wilt weten waar hun voorkeuren liggen, wat voor levensstijl ze er op na houden en op welke manier zij kopen.

Wanneer je je potentiële klanten door en door kent, kun je ze benaderen en toespraken op een manier die vertrouwd voelt. Daarnaast kun je producten en diensten aanbieden die hen aanspreekt.

Marketing Citaten

Geweldige citaten om het ijs te breken met het publiek - Tweet 1

Met online marketing is het makkelijk om te vergeten dat je met mensen te maken hebt. Een groot deel van je feedback is afkomstig uit databases en analyse software. We vergeten al snel de menselijke maat.

Om te slagen met online marketing en het ijs te breken met een nieuwe doelgroep zul je bezoekers op de eerste plaats als mensen zien. Alleen op deze manier leer je je klanten kennen en kun je je strategie op de voorkeuren en wensen van je publiek aanpassen.

Alles willen weten over je publiek (behalve hun pincode) lijkt op het gedrag van een stalker. De meest persoonlijke details kunnen achterwege gelaten worden. Wel is het zo dat des te meer je over je publiek weet, des te meer succesvol je marketing inspanningen zullen zijn.

Marketing Citaten

Geweldige citaten om het ijs te breken met het publiek - Tweet 2

Hoe goed ben jij op de hoogte van de koopgewoonten van je klanten? Test je kennis en beantwoord de volgende vragen:

  • Vragen mijn klanten hun vrienden en familie om advies voordat ze een aankoop doen?
  • Doen ze onderzoek, vergelijken ze prijzen en lezen ze recensies?
  • Welke apparaten gebruiken zij om mijn website te bezoeken? Gebruiken zij smartphones? Is mijn website responsief?

Je wilt ook nadenken over de klantenservice die je biedt. Stel de volgende vragen aan jezelf:

  • Hebben mijn klanten realtime hulp nodig tijdens het bestelproces?
  • Heeft de responstijd een invloed op de aankoopbeslissing?

Marketing Citaten

Geweldige citaten om het ijs te breken met het publiek - Tweet 3

Kortom, je wilt de klant gerust stellen met het feit dat het kopen van jouw product niet alleen goed voor jou is, maar ook voor de klant. Een win-win situatie.

Het aanbieden van een live chat klantenservice is zo’n vorm van slimme marketing. Onze managed live chat dienst kan de conversie verhogen met maar liefst 30%

Hoe gaat dit in zijn werk? Stel, je bent een makelaar. Dit betekent dat je regelmatig het kantoor verlaat voor bezichtigingen. Onderweg stop je mogelijk voor een kopje koffie. Door een live chat service aan te bieden op je site kun je klanten realtime helpen op welke plek dan ook.

Je kunt het kantoor verlaten om huizen aan potentiële kopers te laten zien en tijdens de tussenpauzes klanten te woord staan via de live chat. Met deze slimme aanpak maak je vrienden en bespaar je tijd.

Marketing Citaten

Geweldige citaten om het ijs te breken met het publiek - Tweet 4

Het verkopen van producten is vandaag de dag niet meer voldoende. Je zult ook het idee achter het product moeten verkopen. Klanten worden dag in, dag uit overspoeld met advertenties waarbij het doel is om zoveel mogelijk te kopen.

Er is om deze reden een opkomst van sociale bedrijven en cause marketing. De focus van deze bedrijven ligt niet zo zeer op het maken van zoveel mogelijk winst, maar bij het bieden van meerwaarde voor de planeet of maatschappij.

Een goed voorbeeld is The Old Spike Roastery in zuidoost Londen. Er zijn inmiddels genoeg coffeeshops die koffie aanbieden dat op een duurzame manier is verkregen. Deze koffiezaak doet er een schepje bovenop.

Naast het bieden van een heerlijk kopje duurzame koffie vervult The Old Spike Roastery ook een belangrijke sociale functie voor de lokale community. De branderij biedt namelijk een woon- en werkplek voor de daklozen aan.

Cemal Ezel, één van de eigenaren van de koffietent, geeft aan dat hij nog versteld staat hoe goed het business plan werd ontvangen. Vanwege de sociale functie die de coffeeshop vervult, komen er niet alleen veel klanten maar zijn lokale bedrijven bereid om te investeren.

Ken je publiek als een goede vriend

De bovenstaande marketing citaten helpen je hopelijk met het inzien van het belang van het kennen van je publiek en om het ijs te breken.

Klanten zijn vandaag de dag erg kieskeurig, weten precies wat zij willen en waar zij het moeten vinden. Je wilt op de hoogte zijn van wat de klanten willen en hen op een manier kunnen aanspreken waarmee je hun aandacht krijgt.

Wil je meer citaten lezen over marketing en andere interessante onderwerpen, lees dan het volgende artikel: Growth Hacking uitgelegd aan de hand van citaten

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.