Growth Hacking uitgelegd aan de hand van citaten

  • nick
  • Nieuws
  • apr 25, 2016
  • no comments.

Marketing zit vol met zogeheten buzzwoorden. Growth Hacking is één van die termen die je steeds vaker terug ziet. Wat is Growth Hacking? De volgende citaten leggen uit wat deze term precies inhoudt.

Growth Hacking is een term welke pas een aantal jaar gebezigd wordt. Het woord “hacking” impliceert dat het met iets illegaals te maken heeft, maar dat is niet het geval.

Zoals vaak het geval is met buzzwoorden, is het nog maar de vraag of het gebruik van de term zal aanblijven. Op dit moment zul je binnen de wereld van online marketing regelmatig met dit woord in aanraking komen.

Aangezien er geen precieze definitie is voor de term Growth Hacking, wordt de term aan de hand van diverse quotes uitgelegd.

De opkomst van Growth Hacking - Wat kun je ermee - Tweet Andrew Chen.

Een persoon die zich bezig houdt met growth hacking wordt een growth hacker genoemd. Het is een individu met veel kennis van marketing en programmeren.

Door beide vaardigheden met elkaar te combineren en aan te vullen kunnen de resultaten van online marketing inspanningen flink verbeterd worden.

Growth hackers proberen verschillende marketing strategieën en analyseren de resultaten van iedere tactiek aan de hand van analyse software. Aan de hand van de analyse wordt bepaald welke marketing campagnes worden uitgebreid.

Met de komst van Growth Hacking vervaagt de grens tussen marketing en techniek en gaan beide steeds vaker hand in hand.

Voorbeeld Growth Hacking #1:

Het volgende voorbeeld legt uit hoe met een growth hack AirBnB, de marktplaats voor accommodaties over de hele wereld, miljoenen gebruikers wist binnen te halen.

De programmeurs van AirBnB hebben door middel van “reverse engineering” het proces van het plaatsen van advertenties van de populaire Amerikaanse marktplaats Craigslist overgenomen. Niet alleen wisten nieuwe gebruikers direct hoe een post geplaatst kon worden; het was ook makkelijk om AirBnB advertenties over te plaatsen naar Craiglist.

De opkomst van Growth Hacking - Wat kun je ermee - Tweet Mattan Griffel

De vraag die marketeers stellen is “Hoe haal ik meer klanten binnen?”. Dit is niet de vraag die growth hackers stellen.

Vragen die in de hoofd van een growth hacker spoken zijn bijvoorbeeld:

  • “Hoe vergroot ik de levenslange waarde van een klant?”,
  • “Hoe zorg ik ervoor dat klanten vaker de site bezoeken?”,
  • “Wat is het Eureka-moment dat jouw klanten overtuigt om een bestelling te plaatsen?,
  • “Hoe meet ik het effect van nieuwe features?”

Zoals je ziet, hebben deze vragen niet alleen met marketing te maken maar ook met het product zelf.

Voorbeeld Growth Hacking #2:

Een voorbeeld van hoe de vragen die een growth hacker stelt een merk kan helpen, is Twitter.

Het social media platform merkte op dat gebruikers die meer dan 30 mensen volgen vaker een actief gebruiker worden. Als reactie hierop heeft Twitter de gebruikerservaring van de site aangepast om dit gedrag te stimuleren.

De opkomst van Growth Hacking - Wat kun je ermee - Tweet Ryan Holiday

Het verschil tussen traditionele marketeers en growth hackers is de aanpak. Terwijl marketeers hun tijd investeren in het opzetten van een marketing plan, zijn growth hackers bezig met het uitvogelen welke aanpak het meest effectief is door middel van trial and error.

De aanpak van growth hackers is dus het tegenovergestelde van een marketeer. In plaats dat er eerst een plan wordt opgesteld, beginnen zij direct met het verkopen van product of dienst.

Bij growth hacking draait het om kleine stappen en het herhalen van de succesvolle stappen. Je zult regelmatig out-of-the-box moeten denken en blijven experimenteren.

Het doel is om de meest effectieve methode te vinden om jouw product of dienst te verkopen aan jouw publiek en het onderste uit de kan te halen.

Voorbeeld Growth Hacking #3:

Eén van de eerste voorbeelden van growth hacking aan het werk op het internet is Hotmail.

De inmiddels inactieve e-maildienst van Microsoft wist binnen een jaar meer dan 12 miljoen nieuwe gebruikers binnen te halen.

Het geheim? Aan ieder mailtje dat vanaf een Hotmail e-mail adres werd verstuurd werd de tekst “PS: I love you. Get your free email at Hotmail” met een link naar de homepage van Hotmail toegevoegd.

De definitie van Growth Hacking

De term Growth Hacking heeft geen vaste definitie. Het is een modewoord en de definitie zal met de tijd veranderen.

Samengevat wordt Growth Hacking gezien als een bepaalde manier van denken. Growth hackers zijn van nature nieuwsgierig en schoppen graag tegen heilige huisjes aan.

De aantrekkingskracht van Growth Hacking ligt hem in de mogelijkheid om het aantal gebruikers aanzienlijk te vergroten zonder dat hier grote investeringen tegenover staan.

Ieder bedrijf is geholpen met een growth hacker aan hun zijde. Door naast de traditionele marketing technieken te experimenteren met revolutionaire technieken om meer verkeer naar je website te leiden of de conversie te hogen.

PS. I love you. Benieuwd wat onze managed livechat diensten voor jou kunnen betekenen?

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.