Hoe ervaren online shoppers live chat diensten?

  • nick
  • Nieuws
  • feb 13, 2016
  • no comments.

Tot voor kort was het enkel mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van een website door te bellen of een e-mail te sturen. Daar is met de komst van de live chat diensten nu verandering in gekomen. Alhoewel nog lang niet alle winkels en bedrijven een live chat dienst aanbieden, neemt het aantal sites met een dergelijke feature in rap tempo toe.

Aangezien het aanbieden van live chat diensten een relatief nieuw fenomeen is, is men nog op zoek naar de juiste formule. Er zijn sites met reactieve live chats, sites met proactieve live chats en sites zonder live chats. Bedrijven worstelen met het vraagstuk of het investeren in een live chat dienst de moeite waard is en hoeveel bezoekers uiteindelijk hiervan gebruik zullen maken.

In sommige kringen heerst de tendens dat bezoekers niet gewend zijn aan een live chat dienst en daarom ook geen gebruik wensen te maken van dergelijke features. Deze vlieger gaat echter niet op indien de live chat op de juiste manier wordt aangeboden. Bovendien zal het grote publiek geleidelijk aan het idee van een live chat wennen en het op den duur zelfs verwachten.
quote-petra-s

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.