Het kopen van Twitter volgers: niet doen!

  • nick
  • Nieuws
  • apr 27, 2016
  • no comments.

Een aanwezigheid op social media is tegenwoordig toch wel een pre. Met een populair Twitter account vergroot je jouw bereik. Maar is het de moeite waard om ooit Twitter volgers te kopen?

Het opbouwen van een succesvolle social media pagina kost tijd. Om een groot aantal likes of volgers te verzamelen, zul je in deze mensen moeten investeren. Dit kan op verschillende manieren.

De beste manier is het aanbieden van waardevolle content en relevante informatie voor je doelgroep. Dit levert meer likes en shares op met als gevolg dat je meer mensen bereikt.

De angst om achter te blijven is bij sommige partijen zo groot dat er inmiddels een markt is ontstaan in het handelen van Facebook likes en Twitter volgers.

Is het kopen van Twitter volgers een goed idee? Het korte antwoord is nee en het lange antwoord lees je hieronder

Waarom heeft een Twitter account überhaupt zin?

De eerste clou die aangeeft dat het kopen van Twitter volgers niet zo veel nut heeft, is Twitter zelf.

Twitter is een social media platform dat de laatste paar jaar flink in populariteit is gegroeid. Bij Twitter draait het allemaal om de korte berichten die je kunt plaatsen en delen (retweeten).

Omdat de lengte van tweets gelimiteerd zijn, zul je direct ter zake moeten komen. De drempel om een bericht te delen ligt lager.

Twitter is dan ook een geschikt medium form-control voor het vergroten van je bereik, versterken van je imago, het verkrijgen van customer feedback en contact leggen met je klanten.

Met het actief bijhouden van een Twitter account creëer je een band met je publiek en ontwikkel je jezelf tot een autoriteit in jouw vakgebied.

Hier ligt dan ook meteen de crux van het kopen van volgers. Deze volgers hebben geen band met jou opgebouwd, zullen geen producten kopen en je kan dan ook geen input van deze volgers verwachten.

Waarom is Twitter volgers kopen een ding?

Als een Twitter account nuttig is vanwege de band die je met je doelgroep creëert na bloed, zweet en tranen, waarom is het kopen van Twitter volgers een ding?

De verklaring ligt hem in de psyche van de mens.

Herinner jij je kinderjaren nog? Keek jij op naar de stoere bink of het mooiste meisje van de klas omdat hij of zij zoveel vriendjes en vriendinnetjes hadden? Of was jijzelf de grote man of vrouw en mis je stiekem al deze aandacht?

Deze manier van denken is sterk aanwezig bij mensen en bedrijven die Twitter volgers kopen. “Als ik maar genoeg volgers heb, ben ik net zo populair als Justin Bieber of Microsoft. Iedereen wilt dan van mij kopen, omdat ik beroemd ben.”

Naast het feit dat het in de praktijk niet zo werkt (de meeste mensen boven de 18 moeten niets van Justin Bieber weten), geeft de onderstaande advertentie een ander argument waarom je weg naar Twitter fame niet te koop is.

Het kopen van Twitter volgers - niet doen - Advertentie

Een aanbod van 1000 volgers voor 10 dollar klinkt goed. Je bent waarschijnlijk veel meer geld kwijt aan het bemachtigen van slechts 100 volgers op een natuurlijke manier.

Als het kopen van Twitter volgers echter daadwerkelijk effectief zou zijn, dan zou iedereen het doen. Wanneer iedereen Twitter volgers koopt, dan maakt een groot aantal volgers minder indruk.

Twitter volgers kopen kan verkeerd uitpakken

Mocht je twijfels hebben over het kopen van volgers of de instelling “Niet geschoten is altijd mis.” er op na houden, dan luidt het advies: doe het niet!

Niet alleen levert het kopen van Twitter volgers (of Facebook likes) geen substantiële boost in je conversie op; het kan het imago van jouw merk zelfs flinke schade toe brengen.

Er zijn verschillende manieren hoe je je naam te grabbel kunt gooien door het kopen van Twitter volgers.

Ervaren twitteraars doorzien je truc

Wanneer je slechts een handje vol tweets op je naam hebt staan en ondertussen meer dan 1000 volgers hebt, dan is het niet moeilijk om 1 + 1 bij elkaar op te tellen.

Als daarnaast een groot deel van je volgers van slechte kwaliteit zijn, d.w.z. anonieme accounts, accounts zonder echte foto’s of buitenlandse accounts dan wordt het opeens heel lastig om je als een autoriteit te beschouwen.

De ratio aantal personen gevolgd:aantal volgers is ook een goede graadmeter. Vaak is het volgen op Twitter een wederzijdse aangelegenheid.

In plaats dat je jezelf als een expert neerzet, ziet de gemiddelde twitteraar je eerder als een joker.

Meer aandacht van Twitter zelf

Extra aandacht is niet altijd positief. Zeker als het van Twitter zelf is. Het social media platform heeft een broertje dood aan nep accounts en het kopen van volgers. De site wordt op deze manier minder serieus genomen.

Als jij met tien posts een bereik hebt van duizenden volgers, dan is de kans groot dat het oog van het moderation team van Twitter hier op valt. Het resultaat is dat je de volgende morgen wakker wordt zonder Twitter account.

Twitter wist bovendien accounts die niet actief zijn. Wanneer een account 3 tot 4 maanden niet wordt gebruikt, dan wordt deze gesloten. De 1000 volgers voor 10 dollar zullen na een aantal maanden nagenoeg volledig verdampt zijn.

Hoeveel slechte volgers heeft mijn account?

Benieuwd hoeveel volgers van slechte kwaliteit jouw Twitter account heeft? Met slechte volgers bedoelen we niet alleen nep volgers, maar ook volgers die inactief zijn of troll accounts.

Het controleren van iedere volger met het blote oog is een tijdrovende taak. Gelukkig zijn er apps die het werk voor je doen. Met Twitteraudit of Fake Followers Check kun je ieder Twitter account controleren op de verhouding goede volgers:slechte volgers.

Als je niet aan het kopen of baiten van Twitter volgers doet, dan zal je ratio goede volgers:slechte volgers positief zijn. Het is echter goed mogelijk dat er toch een aantal slechte volgers zijn ingeslopen.

Hieronder tref je een voorbeeld van de werking van Twitter met het account van Microsoft oprichter Bill Gates. Zoals je ziet, heeft dhr. Gates een groot aantal slechte volgers. Toch zal dit waarschijnlijk niet bewust zijn gegaan.

Het kopen van Twitter volgers - niet doen - Bill Gates

Twitter als hulpmiddel voor het opbouwen van een reputatie

Twitter kan van grote waarde zijn voor je merk, zolang je het social media platform op de juiste manier inzet.

Als je wilt dat jouw Twitter account serieus genomen wordt, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je account in goede staat is.

De eerste stap naar een geldig Twitter account is het invullen van je bio. Zelfs spam accounts hebben tegenwoordig een profielfoto. Door het leeg laten van je bio laat je een slechte indruk achter.

De tweede stap is het ontvolgen van inactieve accounts. Dit klinkt als een hoop werk maar een handige app, Untweeps, automatiseert dit proces. Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen via de API en aan te geven op welke criteria je gebruikers wilt ontvolgen.

De volgende stap kost helaas wat meer tijd maar is ook de moeite waard. Ontvolg gebruikers die niet langer meer van waarde zijn. Een zakelijk account wilt voornamelijk gebruikers volgers die binnen dezelfde sector actief zijn. Op deze manier momen er enkel relevante tweets op je pagina.

Hoe krijg je Twitter volgers op de juiste manier?

Je hebt tot nu toe vooral kunnen lezen hoe je niet volgers moet krijgen. Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw Twitter account willen volgen?

Het opzetten van een Twitter account is zo gepiept. Het kost echter bloed, zweet en tranen om een grote groep volgers te krijgen op een natuurlijke manier, tenzij je een beroemde ster bent.

Het bijhouden van een Twitter account voelt dan ook als een baan. Twitter is niet voor iedereen weggelegd en het is belangrijk dat je je keuze voor dit platform van te voren goed overweegt.

Met 289 miljoen actieve Twitter gebruikers heeft het platform echter een hoop potentie. Als je bereid bent om behulpzaam, informatief en geduldig te zijn, dan zal je op lange termijn via Twitter trouwe klanten binnenhalen.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.