Livechat houdt bezoekers vast, wat resulteert in leads!

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • nov 29, 2017
  • no comments.

Een afhaakmoment is doorgaans hetgeen wat mensen weerhoudt van een aankoop. Afhaakmomenten in de customer journey worden veroorzaakt door onbeantwoorde vragen en onduidelijkheden. Het internet heeft het erg gemakkelijk gemaakt voor consumenten om op een andere site verder te zoeken, dat het essentieel is om website bezoekers vast te houden. Het beantwoorden van die ene vraag die de bezoeker wilt weten, kan daardoor van grote waarde zijn.

Het gesprek:

Deze chat laat goed zien dat het verkrijgen van een antwoord voor website bezoekers een ijsbreker kan zijn voor interesse in meer informatie. De kwaliteit van livechat zit hier in het gemak voor bezoekers om contact op te nemen. Op het moment dat het gemakkelijker wordt contact op te nemen, worden er ook eerder vragen gesteld. Dat gebeurt ook in deze chat, waarin er de bezoeker op zoek is naar een koffiezetapparaat voor een grote voetbalvereniging. Na het antwoord op de vraag geeft de bezoeker zelf aan hier graag met een medewerker telefonisch verder over te praten.

Het resultaat is een lead waar de chatoperator zelf vrijwel niets voor hoefde te doen. Niet de kwaliteit van de chatoperator, maar de kwaliteit van livechat gaf in dit geval doorslag in het genereren van een lead. Dat komt omdat de bezoeker concrete interesse had, en de gemakkelijke contactopname middels livechat resulteerde in het stellen van de eerste vraag. Omdat livechat in grote mate bijdraagt aan contactopname is er een grotere kans dat dit soort bezoekers op uw website blijven en niet elders verder zoeken.

Livechat versimpelt contactopname

Livechat wint steeds meer terrein ten opzichte van contactmiddelen als telefonie en e-mail. Telefonische contactopname kent bij veel mensen een barrière, ze vinden het niet fijn om te bellen of zien op tegen een lange wachtrij. Bij contact via e-mail ligt de crux eerder bij de duur van de reactie. Livechat daarentegen is anoniem, te gebruiken op het platform waar men op zit (de website), buiten kantoortijden te gebruiken, met een simpele klik te gebruiken en resulteert in direct antwoord. Gezamenlijk dragen deze eigenschappen bij aan meer contact met potentiële klanten. Daarnaast verzenden wij proactieve berichten vanuit de chat waardoor bezoekers bewust zijn van de mogelijkheid om te chatten. Wij zien in onze database dat dit een enorme invloed heeft op het aantal chats dat we draaien.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.