LiveChat Service aan de top van de statistieken

  • nick
  • Nieuws
  • nov 27, 2015
  • no comments.

Afgelopen week is het ‘Custumor service report’ van www.Livechatinc.com uitgekomen. Hiervoor hebben ze 8 maanden onderzoek gedaan naar 21 industrieën in 118 landen van 1 januari tot 31 augustus. De data die is opgehaald komt van 65,6 miljoen verschillende chats.
Het aantal bedrijven dat in dit onderzoek is opgenomen is met 40 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Dit is niet raar als je nagaat hoe snel live chat op dit moment aan het groeien is.

Klanttevredenheid:
1

Bezoekers van een website met live chat kunnen een ‘like’ of ‘dislike’ geven aan iedere chat die zij doen. In totaal hebben 3,6 miljoen chats een rating gekregen. Zoals u kunt zien staat LiveChat Service maar liefst 6 procent boven het Nederlandse gemiddelde en 8 procent boven het wereldweide gemiddelde.

2

Hoe snel je reageert is essentieel bij een live chat. Hoe langer je erover doet om te reageren des te slechter het overkomt. Een bezoeker die een vraag stelt op de livechat wil uiteraard niet te lang wachten op een antwoord. Deze first response time is in het afgelopen jaar 5 seconden gedaald. Ondanks de daling is dit alsnog veels te hoog. De ideale response tijd is onder de 20 seconden. Voor de meeste bedrijven is dit echter zeer lastig te behalen, vandaar dat het verstandig is het aan de experts, zoals LiveChat Service, over te laten. Zoals u kunt zien is onze response time ook ruim vier keer zo laag als de gemiddelde response time.

3

‘Handle time’ of oplostijd is hoe lang een chat gemiddeld duurt. De klok begint te lopen zodra een bezoeker wat in de chat typt. De chat eindigt op het moment dat de gebruiker of de chatoperator de chat sluit. Gemiddeld zijn de chats dit jaar 25% korter dan afgelopen jaar.

4

Het gemiddelde aantal chats per maand is in het afgelopen jaar met 33% gedaald. Dit komt omdat het aantal bedrijven met een live chat zeer is gegroeid. Zeker onder kleinere bedrijven met hoge winstmarges is de populariteit van live chat hard gegroeid. De reden hiervan is dat deze bedrijven meer verdienen per klant die zij converteren.

Het voornaamste doel voor kleinere bedrijven is om een goede kwaliteit te bieden en minder te letten op de kwantiteit.
Zoals u hier tevens kunt zien is het ook mogelijk om een ticket te sturen. Dit is te gebruiken op het moment dat de chat uitstaat, u ziet echter dat het aantal tickets dat bedrijven krijgen te verwaarlozen is.

De expertise van LiveChat Service:
Aangezien live chat zo succesvol is besluiten steeds meer bedrijven er één te implementeren. Een live chat is echter lastig te bemannen zonder expertise. Wij van LiveChat Service weten hier alles van. Als experts op het gebied van live chat zorgen wij dat iedere chat die binnenkomt netjes wordt afgehandeld. Hierdoor behalen wij zeer hoge conversie en genereren wij het maximaal aantal leads. Wilt u weten hoe onze chat er bij u uit zou zien kijk dan op www.LiveChatService.nl/preview.

Conclusie:
Zoals u uit de bovenstaande cijfers hebt kunnen zien presteert Nederland met de tevredenheid boven het gemiddelde, op alle andere vlakken echter onder het gemiddelde. LiveChat Service presteert daarentegen in elk opzicht boven het wereldweide en Nederlandse gemiddelde.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.