LiveChat Service introduceert: Chatbanners.com

  • Fabian Schotel
  • Informatie
  • jan 15, 2018
  • no comments.

Livechat diensten zijn steeds meer in trek, met als gevolg dat er steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden om de effectiviteit van het contactmiddel te vergroten. LiveChat Service introduceert vanaf 2018 een nieuwe ontwikkeling op het gebied van livechat: Chatbanners. Chatbanners.com geeft mensen de mogelijkheid om in de banner een chatgesprek te starten met het bedrijf van de advertentie. De banneradvertentie beschikt over een chatvenster dat mensen kunnen gebruiken om met een werknemer te spreken. Met deze ontwikkeling worden de grenzen van websites overschreden.

Deze revolutionaire ontwikkeling biedt bedrijven de mogelijkheid om in contact te komen met mensen buiten de eigen website. Twee trends hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Chatbanners. Een toenemend probleem met banners is de dalende effectiviteit ervan. Daarnaast is LiveChat Service zeer bewust van de sterk groeiende interesse in livechat. Door de grenzen van websites te overschrijden, kunnen de positieve resultaten van livechat worden doorgetrokken naar een wereldwijd publiek.

De oprichter en CEO van LiveChat Service, Nick Blom, geeft aan dat de ontwikkeling van Chatbanners is geïnitieerd vanwege de groeiende vraag om met potentiele klanten te communiceren middels livechat. Het feit dat traditionele banners verloren aan effectiviteit ziet hij als een kans in plaats van een bedreiging. “Traditionele banners functioneren als tussenstation om potentiële klanten door te sturen naar de website of landingspagina. Gearriveerd op de gewenste plek probeer je mensen contact met je op te laten nemen, maar vaak zonder resultaat. Chatbanners.com zette de eerste stap door contact met potentiële klanten aan te bieden via het chatvenster geïntegreerd in de advertentie.”

De ontwikkeling speelt in op de groeiende vraag naar livechat door millennials. Deze groep staat erom bekend de voorkeur te geven aan direct contact met direct resultaat. De chatbanner functioneert hetzelfde als een regulier chatvenster, wat het mogelijk maakt bestanden tot 10 mb te uploaden. Volgens Nick Blom is het belangrijkste verschil dat: “In plaats van dat wij mensen proberen te laten chatten, brengen we de chat naar de mensen toe.”

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.