LiveChat Service opent kantoor in New York

  • Fabian Schotel
  • Persbericht
  • dec 10, 2019
  • no comments.

LiveChat Service gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten met een nieuw kantoor in New York. Naast eerdere kantooropeningen in Groningen en Berlijn wordt met deze uitbreiding verdere internationalisering op het Amerikaanse continent nagestreefd. Het nieuwe kantoor wordt per 1 januari 2020 geopend.

LiveChat Service is in 2015 begonnen als dienstverlener op het gebied van livechat en heeft zich in de afgelopen jaren snel ontwikkeld als totaaloplossing op het gebied van chat. Een belangrijke stap hierin was de overname van chatsoftware bedrijf CoBrowser, waardoor naast chat services, chatsoftware aan het aanbod kon worden toegevoegd. De afgelopen twee jaar is het bedrijf een internationale weg ingeslagen.

De internationalisering van LiveChat Service is in 2018 ingezet na de overname van de Duitse vestiging van het Finse chatbedrijf Finnchat, maar kreeg pas echt vorm in 2019. Afgelopen jaar is het team van chatoperators uitgebreid en is men in vijf talen gaan chatten. Om ook grote internationale bedrijven, zoals Under Armour, aan te kunnen sluiten heeft meertalig chatten veel nieuwe deuren geopend.

Met een kantoor in New York beoogt LiveChat Service niet alleen de Amerikaanse markt te betreden, het is tevens een strategische beslissing. Door te werken met chatoperator teams in meerdere tijdzones kan een 24/7 chat strategie worden gehanteerd. “Momenteel bieden wij onze dienstverlening aan van 07:00 – 23:00 uur en in het weekend van 09:00 – 23:00 uur (CET). Door vanuit meerdere tijdzones te werken kunnen we voor al onze klanten, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, 24/7 chatten”, aldus oprichter en CEO Nick Blom.

Om livechat van de grond te krijgen op Amerikaanse bodem zal tijdens de opstartfase worden samengewerkt met een lokale partner. Deze partner is een groot digital agency met klanten in de sport, automotive en beverage. Eerdere succesvolle samenwerkingen met deze partner geven Blom het vertrouwen in een succesvolle trans-Atlantische uitbreiding van LiveChat Service.

Het LiveChat Service hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Met een kantoor in New York creëert het jonge bedrijf haar eigen digitale Holland-Amerika lijn.

Wil je meer informatie over de werkzaamheden en ontwikkelingen bij LiveChat Service? Neem dan een kijkje op de website.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.