LiveChat Service presenteert nieuwe website en huisstijl

  • Fabian Schotel
  • Geen onderdeel van een categorie
  • okt 09, 2017
  • no comments.

Nadat LiveChat Service in februari een grote stap heeft gemaakt door van Bodegraven naar Rotterdam te verhuizen, is afgelopen week de nieuwe website live gegaan. Samen met de nieuwe website is de gehele huisstijl aangepakt. Door een sterke groei van het bedrijf werd de behoefte aan een nieuwe, modernere website steeds groter.

LiveChat Service is verheugd om de nieuwe website aan het publiek te presenteren. Het nieuwe ontwerp van de website sluit aan op de nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl beoogt een rustige en frisse uitstraling waardoor er meer overzicht is in informatie en bezoekers makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken. “The plus for your company” is de nieuwe slogan die meerdere malen is verwerkt in de website en het nieuwe logo.

De basisinsteek van de nieuwe website is om de voordelen van het gebruik van livechat met meer structuur en overzicht bij de bezoeker te krijgen. De focus op meer sales, meer leads, meer service en minder telefonie staat hierin centraal. De voordelen van persoonlijk contact via chat zijn zeer divers, maar om de materie behapbaar te maken is er gekozen voor deze vier speerpunten.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website speelde de gebruikservaring een belangrijke rol. Een cruciaal onderdeel van die ervaring is de mogelijkheid om via ieder apparaat de website zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Daarom is de website nu nog beter te gebruiken via de telefoon, tablet en computer. Daarnaast is er veel nieuwe unieke content gecreëerd in de vorm van whitepapers. De whitepapers bieden branche specifieke content met betrekking tot livechat, maar ook algemene content over de voordelen ervan.  

Er is tevens extra aandacht geschonken aan de blog en de “over LiveChat Service” pagina. De blog zal drie keer per week worden aangevuld met nieuws, rubrieken en artikelen over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van livechat. Op de “over LiveChat Service” pagina is een smoelenboek geplaatst die een greep uit het team op een persoonlijke manier in beeld brengt.

LiveChat Service is erg benieuwd naar wat u van de nieuwe website en huisstijl vindt! Op de website van LiveChat Service kunt u een gesprek starten via het chatvenster rechtsonder en uw mening geven.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.