LiveChatService.nl online en snel

  • nick
  • Nieuws
  • nov 11, 2015
  • no comments.

Chat aan of uit.

Hier bij LiveChat Service begrijpen wij als de beste het belang van een goede chat. Het is cruciaal dat de chat op de juiste uren beschikbaar is en door professionals worden bemand. Bij veel websites is echter gebleken dat de chat over het algemeen uitstaat. Voornamelijk ’s avonds en in het weekend is het aantal live chats dat uitstaat hoog. Hoewel een goede live chat zeer handig is en uw website enorm kan helpen is het ook mogelijk dat het averechts werkt.

Response time.

Naast het feit dat de chat op veel websites vaak uitstaat is er nog het probleem van de ‘response time’. Gemiddeld is de wachttijd rond de 45-50 seconden voordat een chatoperator antwoordt (Livechatinc.com, 2015). In het uiterste geval is deze ‘response time’ echter meerdere minuten. Uiteraard is enkele minuten een veel te lange ‘response time’. 45-50 seconden is echter ook al te lang. De gemiddelde internetgebruiker wil deze tijd niet nemen. Na 30 seconden wachten zonder antwoord sluiten ze simpelweg de site. Oftewel, veel van de websites met live chat zijn te traag met antwoorden.

Bij iedere website met een live chat is het van groot belang dat deze goed bemand is. Een niet goed bemande of onbemande live chat zal er juist voor zorgen dat uw conversie omlaag gaat. Ook zullen uw klanten niet tevreden met u zijn.

In de onderstaande tabel ziet u de gemiddelde ‘first respons time’ van een live chat. Bij LiveChat Service maken wij gebruik van een embedded chat. Onze ‘first response time’  is gemiddeld ruim onder de 30 seconden.

Wordpress

(Livechatinc, 2015)

Wat te doen voor een goede chat!

Om een goede chat te bemannen zijn er een hoop eisen. Ten eerste moet u zorgen dat uw chatoperators goed zijn opgeleid. Zij moeten weten hoe ze het best iemand te woord staan om leads te krijgen en de koop te stimuleren. Naast uw chatoperators moet u zorgen dat de chat naar behoren werkt. Deze moet op vaste tijden aan staan zodat dit voor bezoekers duidelijk is.

Is een live chat dan wel winstgevend?

Uiteraard is het bemannen van een live chat lastig. Al was dat niet zo, dan zou elke website er één hebben. Juist om deze reden is een goede live chat winstgevend. Een goede live chat zorgt dat uw bezoekers zich veilig bij u voelen. Als bezoekers snel een goed en duidelijk antwoord krijgen zullen ze sneller tot een aankoop overgaan. Naast de aankoop zijn ze  al snel blij met de service die verleend wordt. Dankzij deze service zijn uw bezoekers geneigd om nogmaals uw diensten/producten te gebruiken.

Mocht de bezoeker niet meteen willen kopen kan een goede chatoperator vaak nog wel de gegevens van de bezoeker krijgen. De lead kan vervolgens worden verwerkt om de bezoeker alsnog over te halen.

De simpele oplossing!

Al bij al zal een goede live chat vrijwel altijd uw conversie aanzienlijk verhogen. Wij van LiveChat Service weten dit als de beste. Onze professionele chatoperators staan iedere dag van 09:00 tot 21:00 klaar voor uw site. Ze zijn speciaal opgeleid en gaan professioneel om met elke vraag die wordt gesteld.

Wilt u weten hoe onze live chat op uw website eruit ziet? Ga naar www.livechatservice.nl/preview. Voor meer informatie kunt u simpel contact met ons opnemen via de live chat aanwezig op onze website.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.