Lucia Piseddu, de nieuwe International Business Development Manager van LiveChat Service

  • Nawien Sahadew
  • Interview
  • okt 17, 2019
  • no comments.

Om onze internationale ambities vorm te geven waren we op zoek naar een International Business Development Manager, maar aan onze zoektocht is een einde gekomen. We zijn ontzettend blij om te kunnen melden dat Lucia Piseddu ons team komt versterken!

Vijf jaar geleden is Lucia verhuisd van haar geboorteplaats in Italië naar Rotterdam om een carrière in Business Development na te streven. Voordat Lucia zich aansloot bij de LiveChat Service familie werkte ze bij een verzekeringsmaatschappij, een SaaS-aanbieder en een online makelaars platform.

We vroegen Lucia hoe ze in contact kwam met LiveChat Service: “Ik kwam terecht bij LiveChat Service omdat ik veel aan mijn eigen bedrijf aan het werken was en de sociale interacties van een kantoor mistte. Ik was op zoek naar een jong en dynamisch bedrijf met grote ambities. Tijdens mijn eerste dag wist ik direct dat ik had gevonden waar ik naar op zoek was. De informele manier van communiceren en de open minded houding van mijn collega’s is iets wat me direct opviel en ik zeer waardeer.”

We vroegen Lucia ook wat voor uitdagingen ze ervaart binnen business development. “Het is een zeer creatief werkveld, ondanks het feit dat het puur business is. Het creatieve aspect en het vinden van nieuwe groeimogelijkheden voor bedrijven is waar ik energie uit haal.”

[Yoliana] “Je vertelde me dat je de informaliteit en open houding in het kantoor erg fijn vindt. Kun je me iets meer vertellen over hoe een dag op kantoor er voor jou uitziet?” [Lucia] “Geen dag is hetzelfde. Het is erg cliché, maar in dit geval ook echt waar. Je kunt elke dag aan totaal iets anders werken. Ondanks de informaliteit is mijn concentratieniveau nog steeds erg hoog. Vooral de eerste dagen vloog de tijd werkelijk voorbij. Dat is voor mij een heel goed teken.”

Lucia legt ook uit waarom ze de bedrijfscultuur zo waardeert. “Dat is omdat je op niemand hoeft te wachten. Als je een idee hebt en je weet hoe je het moet aanpakken, dan krijg je ontzettend veel vrijheid om er gewoon mee te beginnen en te kijken hoe het gaat.”

Een andere reden waarom Lucia zo is gesteld op de bedrijfscultuur is het feit dat CEO Nick Blom iedere dag op kantoor is. “Hij staat altijd open voor nieuwe ideeën van alle werknemers. Of je er één dag, twee maanden of drie jaar werkt, dat maakt niet uit.”

Daarnaast geeft de nieuwe business developster aan hoe fijn het contact is met haar nieuwe collega’s, zeker gezien het feit dat ze allemaal op hetzelfde moment zijn gestart.

We vroegen Lucia ook wat voor kwaliteiten ze toevoegt aan het bedrijf. “Ik heb een frisse blik op hoe zaken kunnen worden gemanaged binnen het bedrijf. Ik werk al lang in business development en heb er een bepaalde methodiek voor ontwikkeld. Ik denk dat het bedrijf zeker kan profiteren van mijn frisse blik en gestructureerde manier van werken. De structuur in mijn werk heeft gezorgd voor een persoonlijke methodiek waarmee ik LiveChat Service kan helpen internationaal te groeien.

Internationale groei, dat is het streven. LiveChat Service heeft grote stappen gezet in 2019 met onder andere de implementatie van Under Armour in vijf Europese landen. “Deze klant heeft ontzettend veel mogelijkheden gecreëerd voor het bedrijf en ik ben heel blij om verantwoordelijke te zijn om deze kans te pakken en LiveChat Service de nummer één chat oplossing te maken in Europa, en misschien zelfs daarbuiten.

Nogmaals, wij zijn erg blij met Lucia als onze nieuwe collega en wensen haar het beste!

Krijg maandelijks advies van onze experts in uw inbox!

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.