Een marketingbureau inschakelen: waar baseer je je keuze op?

  • nick
  • Nieuws
  • apr 23, 2016
  • no comments.

Niemand geeft meer om jouw merk als jij dat doet. Als ondernemer stop je je hart en ziel in je bedrijf. Jouw onderneming is een verlengde van je eigen ik. Je wilt dan ook een marketingbureau dat dit beeld perfect kan overdragen aan jouw publiek.

Het vinden van een marketingbureau dat bij jouw merk past, is niet zo eenvoudig. Er zijn marketingbureau’s in overvloed. Er moet echter sprake zijn van een klik.

Een persoonlijke band met het marketingbureau dat jij in vertrouwen neemt is van groot belang. Wanneer je een merk promoot, verkoop je niet alleen het bedrijf zelf maar ook de persoon achter het bedrijf.

Een effectieve online marketing cruciaal is voor langdurig succes als ondernemer. Als marketing niet jouw ding is of je simpelweg geen tijd hebt dit allemaal zelf te doen, dan schakel je een marketingbureau in.

Hieronder lees je hoe je een marketingbureau vindt die perfect past bij jou als persoon en jouw bedrijf.

De jacht naar een marketingbureau in stappen

Je hebt besloten dat je het marketing gedeelte liever uitbesteedt aan een derde partij. Het vinden van een marketingbureau is niet moeilijk. Er zijn immers talloze bedrijven actief in deze sector.

Hoe bepaal je welk marketingbureau een goede match is?
Het volgende stappenplan kan een inspiratie zijn voor het vinden van de juiste partner.

Je begint met een brede zoekactie naar marketingbureau’s via Google. Noteer de 20 meest interessante matches, gebaseerd op de naam en de meta description.

Marketingbureau’s die zich promoten via GoogleAds zijn extra interessant. Bedrijven die geld investeren in marketing via GoogleAds zullen sneller bereid zijn om tot het uiterste te gaan. Adverteren via Google Adwords is immers niet gratis.

De volgende stap is contact leggen met deze bedrijven. Stuur een e-mail en vul, indien aanwezig, het contactformulier in. Stel jezelf voor en geef korte omschrijving van jouw bedrijf en de diensten waar je naar op zoek bent. Maak een opsomming van het verwachte tijdsbestek, de marketingdoeleinden en het budget.

Het is goed mogelijk dat een deel van de marketingbureau’s niet reageert waardoor het makkelijker wordt om de lijst in te korten.

De reacties van de bedrijven die wel reageren, zullen verschillen. Het is onwaarschijnlijk dat zij in dit vroege stadium al met een prijsopgave komen. De accountmanager of, in het geval van kleinere bedrijven, de CEO zal een afspraak, per telefoon of face-to-face, willen maken om elkaar beter te leren kennen.

Na deze stap zullen er opnieuw een aantal namen van de lijst verdwijnen. De kans is namelijk groot dat het bij een aantal bedrijven zal blijven bij het eerste contact en het nooit tot een afspraak zal komen.

De volgende stap is het bespreken van de marketing mogelijkheden van jouw merk met de overgebleven bedrijven in een lang telefoongesprek of op kantoor.

Aan de hand van de details die tijdens het gesprek boven tafel komen kunnen de marketingbureau’s met een voorstel komen. Ook kun je een beter gevoel krijgen van het marketingbureau en bepalen of het een match is.

Opnieuw zal het maken van een keuze uit zichzelf eenvoudiger worden aangezien het mogelijk is dat een aantal bedrijven niet of erg laat met een voorstel komen.

Van de lijst met 20 marketingbureau’s zal uiteindelijk een keuze worden gemaakt uit 5 tot 6 overgebleven bedrijven.

Waar baseer je de uiteindelijke keuze op?

Heb je een vergelijkbaar stappenplan als hierboven gevolgd, dan eindig je na het voeren van gesprekken met zo’n vijf tot zes marketingbureau’s welke ieder een mogelijk geschikte partner is.

Hoe scheid je het kaf van het koren?
Het is niet makkelijker maar hieronder vind je een aantal factoren die het verschil maken

Voel je een persoonlijke band?

Een persoonlijke band is het geheime ingrediënt voor een goede samenwerking. Wanneer er een klik ontstaat, zul je elkaar ook beter kunnen begrijpen. Bovendien ontstaat er een verplichting jegens elkander om elkaar te blijven helpen en naar het beste resultaat te streven.

Wat zijn de voorgaande resultaten?

Als je wilt weten wat een marketingbureau voor je kan betekenen, dan is het verstandig om te kijken naar het verleden. Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ze geven je echter wel een idee waar de sterkste punten van het bureau liggen en wat zij tot nu toe hebben gepresteerd.

Wees eerlijk over je budget

Speel open kaart over je budget en voorkom onrealistische verwachtingen. Wanneer je budget te klein is, kan het zijn dat je doorverwezen wordt naar een collega. Dit klinkt misschien bot, maar deze stap zorgt echter voor een betere ervaring voor alle betrokken partijen.

Bereid je voor op ellenlange gesprekken en e-mails

Het kiezen van de juiste partner voor het promoten van je merk is niet een beslissing die je over één nacht slapen neemt. Aan beide kanten moet worden bepaald of er sprake is van een match. Een goede marketingbureau zal dan ook voortdurend vragen stellen voordat zij met een voorstel komen.

Hoeveel moeite wordt ervoor je gaan?

Als je een langdurige samenwerking streeft met een marketingbureau, is het van belang dat je op je nieuwe partner kunt bouwen. Bereikbaarheid en betrokkenheid spelen hierbij een grote rol. Als het telkens een poos duurt voordat je een antwoord krijgt of het kantoor voortdurend niet bereikbaar is, dan zal dit bij een samenwerking tot frictie leiden.

Waarom is marketing zo belangrijk?

Marketing is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Een groot deel van je klandizie vind je op het internet. De competitie is echter moordend en iedereen heeft wonderbaarlijke producten, bodemprijzen en super handige diensten.

Jouw merk is het enige wat je onderscheid van de rest. Daarom vormen effectieve online marketing en een uitstekende klantenservice de basis van het succes van je merk.

Tegenwoordig is de klantenservice een verlengde van je marketing. Een managed livechat service biedt bijvoorbeeld niet alleen customer support maar versterkt ook het imago van je bedrijf. Je zult steeds vaker zien dat marketing en klantenservice hand-in-hand gaan.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.