Meer Leads

Live chat is een optimaal middel om leads te genereren. Waar websitebezoekers zelden gegevens achterlaten in een contactformulier, zijn mensen in een chatgesprek vaak wel bereid dit te doen. Dit komt doordat bezoekers die chatten worden geholpen met een probleem. Aan de andere kant van het gesprek zit een chatoperator die mee denkt, mee zoekt en vervolgens een zo goed mogelijk antwoord geeft. Dit vergroot de bereidheid om contactgegevens achter te laten.

Verkoop nooit een nee met livechat

Je potentiële klanten kunnen de meest uiteenlopende vragen stellen. De veelzijdigheid van deze vragen kan het moeilijk maken iedereen te helpen. Telefonisch contact leidt op dit soort momenten vaak tot een lang gesprek en mogelijk geen antwoord op de vraag. Maar met live chat verkoop je nooit een nee. Wanneer er niet direct antwoord gegeven kan worden op een vraag, vraagt de chatoperator de bezoeker om contactgegevens zodat een andere werknemer alsnog contact kan opnemen en het verder af te handelen.

Gemiddeld wordt 25% van je chats een lead

In de afgelopen jaren hebben wij miljoenen chatgesprekken gevoerd in een breed scala aan branches. Op basis van al deze chats kunnen wij concluderen dat gemiddeld 25 procent van de chats resulteert in een lead. Dit percentage is wel afhankelijk van de branche. Bij sommige klanten converteert maar liefst 40% van de chats in een sterke lead.

Livechat: Meer dan alleen een<strong> contactkanaal</strong>

Livechat: Meer dan alleen een contactkanaal