Meer Sales

Wij zien en horen het overal om ons heen, alle uitingen van bedrijven verwijzen naar de website: Maar wat gebeurt er dan? Converteren de bezoekers vanzelf? Helaas is dit niet het geval. De gemiddelde conversie in Nederland is tussen de 0,5 en 3%. Dit betekent dat de overige 97% niet converteert. De vraag is: waarom niet?

Dat kan aan meerdere dingen liggen. Mensen niet kunnen vinden wat ze zoeken, of het aanbod sluit niet aan bij de wensen bijvoorbeeld. Het antwoord hierop wordt niet gevonden zolang er geen contact is met de websitebezoeker. Live chat op de website kan hierbij helpen. Onderzoeken van Forrester Research en Userlike hebben de positieve invloed van live chat op conversie al meerdere malen aangetoond.

Verbeter conversie op twee manieren

Live chat realiseert een betere websiteconversie op twee manieren. Allereerst krijgen klanten direct antwoord op vragen, waardoor ze niet vastlopen in het zoekproces. Tegelijkertijd worden bezwaren om een aankoop te doen weggenomen door het verlenen van pre-salesadvies.

De andere manier waarop live chat meer conversie realiseert is door het binnenhalen van bruikbare informatie via de chats. De grote hoeveelheid chats zijn een grote bron van informatie. De behoeften, vragen en problemen van potentiële klanten die hieruit te halen is, kan helpen bij het beter communiceren met klanten en het optimaliseren van je website.

Gemiddeld hoger aankoopbedrag

Live chat zorgt er niet alleen voor dat meer website bezoekers overgaan tot een aankoop, het zorgt ook voor een stijging van het gemiddelde aankoopbedrag. Bijvoorbeeld door middel van het aanbevelen van duurdere of aanvullende producten  Onderzoek van Genesys toont aan dat het gemiddelde aankoopbedrag van bezoekers die chatten 60% hoger ligt dan bezoekers die niet chatten. Bij mobiele chatgebruikers is dit zelfs 68%.

Meer informatie over livechat en conversie? Lees onze blogpost over dit onderwerp hier!

Livechat: Meer dan alleen een<strong> contactkanaal</strong>

Livechat: Meer dan alleen een contactkanaal