Niet iedereen is blij met kerst, maar wel met chatoperators!

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • dec 27, 2017
  • no comments.

Rond de kerstperiode en oud en nieuw komt een groot deel van de wereldbevolking in een positieve roes terecht. Gezellige avonden met vrienden, familie en lekker eten zorgen ervoor dat veel mensen al maanden van tevoren uitkijken naar kerst en oud en nieuw. Maar niet iedereen, zo blijkt uit deze chat.

“Kut kerst”

De bezoeker in deze chat zit in een dipje, dat werd al snel duidelijk. In zulke situaties kunnen wij niet veel meer dan mensen een hart onder de riem te steken. Wanneer mensen zich niet fijn voelen is er vaak de sterke behoefte om dit kwijt te kunnen. Het is een menselijke behoefte die bijna iedereen heeft: de behoefte om gehoord te worden. In goede tijden wil je plezier delen, en in slechte tijden wil je verdriet kunnen delen. Nu gaat het misschien wat ver om te zeggen dat een chatoperator de mogelijkheid heeft om het verdriet van de bezoeker te delen. Aan de andere kant geeft de bezoeker aan het fijn te vinden dat de chatoperator zo positief is. De waardering die mensen hechten aan het menselijk aspect van livechat komt daardoor goed tot uiting in deze chat.

De waarde van service en klantbinding

Deze chat laat niet de inhoudelijke waarde van livechat zien met betrekking tot het genereren van een lead of realiseren van conversie, maar het toont wel de waarde die livechat kan bieden op gebied van service en klantbinding. Het leveren van een service die verder gaat dan mensen helpen met bedrijfs- en product gerelateerde vragen, heeft een positieve invloed op de klanttevredenheid. Dit resulteert in meer klantbinding en dus meer loyaliteit. Livechat laat met het genereren van leads en realiseren van conversie een direct effect van het kanaal zien, maar indirect heeft het ook invloed door bezoekers van optimale service te voorzien.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.