Rode oortjes in de chat

  • Fabian Schotel
  • Chat van de week
  • okt 18, 2017
  • no comments.

Onze chatoperators maken van alles mee. Dat kan haast ook niet anders met meer dan een paar duizend chats per dag. Om u een beeld te schetsen van de werkzaamheden die onze chatoperators verrichten lichten wij in deze rubriek onze grappigste, raarste, beste en meest opzienbarende chats toe. Voor u een kijkje achter de schermen bij onze chatoperators. Uiteraard worden de namen en contactgegevens in de chat niet in beeld gebracht.

Gesprek:

In deze chat zien we hoe onze chatoperator een bezoeker helpt met zijn interesse in een bepaald pand. De bezoeker blijkt een wat ongewone vraag te hebben, namelijk of het kantoorpand ook een andere functie zou kunnen dienen dan dat van een regulier kantoorpand. De bezoeker wilt het betreffende pand in de seksindustrie gebruiken. Hiervoor moeten ruimtes worden omgebouwd tot relaxruimte met sauna, bubbelbad e.d. Vervolgens wil de bezoeker zelf de ruimtes verhuren aan particulieren. Een ronduit bijzondere vraag die we niet iedere dag krijgen.

Het zal u niet verbazen dat onze chatoperator hier zelf geen antwoord op kon geven, dus is er om gegevens gevraagd en ligt de vraag bij onze klant. Wat de chat hier goed in beeld brengt is de laagdrempeligheid van het contactmiddel. Bezoekers hebben ongetwijfeld meer moeite met het stellen van dergelijke vragen via de telefoon. De anonimiteit en laagdrempeligheid van livechat dragen in dit geval bij aan contactopname. Tevens bevordert de proactieve benadering van de chat het bewustzijn bij bezoekers dat het stellen van vragen mogelijk is.

Achtergrond:

De klant waar wij deze chat voor hebben gedaan is een van de grootste online zoekmachines voor kantoorruimtes (15 m2 tot 10.000 m2) van Nederland. Veel bezoekers hebben behoefte aan aanvullende informatie over een bepaald pand waar ze geïnteresseerd in zijn. Via de chat leveren we dus een belangrijke service die resulteert in veel leads en directe sales. Het antwoord op de bovenstaande chat was waarschijnlijk dat het niet mogelijk is, omdat het kantoorpand wordt verhuurd en niet verkocht. Desondanks toont het gesprek aan dat bezoekers alles kunnen vragen wat ze willen, en dit dus ook vaker zullen doen. Met als resultaat: meer geïnteresseerde bezoekers vinden een gewenst antwoord, en converteren in klanten.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.