Met deze sales quotes behoud je een positieve instelling

  • nick
  • Nieuws
  • mei 09, 2016
  • no comments.

Voor het maken van een verkoop is het belangrijk dat je niet te snel opgeeft. Om je een hart onder de riem te steken tref je in dit artikel meerdere pakkende sales quotes om je aan het denken te zetten.

Zoals je in het artikel “Sales uitgelegd: De kunst van het verkopen kun je leren” al hebt kunnen lezen, zullen de meeste van je sales niet bij het eerste contact maken. Vaak gaan er eerst een aantal gesprekken over heen voordat de koper overtuigd is.

Je kunt het vergelijken met de discussies die je vroeger moest voeren met je ouders voordat je ergens toestemming voor kreeg. Het antwoord was nooit direct positief en door de afwas te doen, je kamer op te ruimen of de woonkamer te stofzuigen zag je je kansen op een “Ja” al snel toenemen.

Laat de moet niet zakken. Ga er maar vanuit dat de potentiële klant niet direct overtuigd zal zijn. Aan jou de taak om het contact warm te houden en deze persoon als nog over te halen. Daar mag je best wel wat voor doen.

Want, vergis je niet; als een koper direct akkoord gaat met je aanbod, heeft dat waarschijnlijk weinig met je sales vaardigheden te maken maar meer met het feit dat deze persoon al interesse had voordat jij met je verhaal aankwam.

Met een positieve houding en zelfvertrouwen kom je echter een heel eind. Bovendien komen deze kwaliteiten van pas bij sales. Het is vaak een kwestie van de aanhouder wint.

De volgende sales quotes bieden nieuwe inzichten en de support die je soms nodig hebt om niet op te geven.

Sales quotes

Met deze sales quotes blijf je positief ingesteld - Tweet OB Smith

De meeste verkopers blijft succes uit omdat ze te snel opgeven.

De helft van de verkopers geeft op na het eerste gesprek en minder dan 10% van de verkopers zingt het uit tot het vierde gesprek. En dat terwijl onderzoek heeft aangetoond dat veel mensen dan pas een beslissing maken om te kopen.

Er zijn verschillende redenen waarom verkopers snel afhaken. De meest voor de hand liggende redenen is een gebrek aan motivatie door de vele afwijzingen of een gebrek aan discipline in het opvolgen van follow-up gesprekken.

Aangezien het merendeel van de verkopers binnen één of twee gesprekken het bijltje erbij neergooit, profiteer je als verkoper dubbel wanneer je vastberaden bent. De concurrentie is minder groot.

Sales quotes

Met deze sales quotes blijf je positief ingesteld - Tweet Clement Stone

De houding van een verkoper heeft veel te maken met zijn of haar sales vaardigheden. Een ervaren verkoper heeft een vurig verlangen om een sale te maken en beschikt tevens over veel geduld.

Als verkoper zul je bijvoorbeeld een goede instelling blijven behouden terwijl je meerdere gesprekken voert om een potentiële klant te overtuigen.

Er hangt veel van de houding en de vastberadenheid van de verkoper af. De klant overtuigen met een schitterende presentatie, krachtige argumenten en mooie bewoordingen is een illusie. Een goede voorbereiding en kennis over het product is echter nooit mis.

Sales quotes

Met deze sales quotes blijf je positief ingesteld - Tweet Harvey Mackay

Over presentaties en promo-materiaal gesproken; je hebt vast wel eens een verkoopgesprek meegemaakt waar de verkoper in een monotone stem het standaard verhaaltje op las, zonder enige vorm van interactie.

Wees eerlijk, je was na het verhaal niet van plan om het product aan te schaffen. De meeste mensen willen overtuigd worden. De specificaties, eigenschappen en voordelen van het product kunnen we immers zelf in de brochure lezen.

Als verkoper moet je iets extra’s aan het geheel geven. Het is juist deze persoonlijke toevoeging die voor de magie zorgt waardoor mensen wel interesse krijgen.

Sales quotes

Met deze sales quotes blijf je positief ingesteld - Tweet Tate Taylor

We kunnen zoveel lezen in een brochure maar het meeste zal ons weer snel vergaan. Bovendien zullen veel features en onderdelen van een product of dienst niet tot onze verbeelding spreken.

Wat is een betere manier om klanten warm te maken door de voordelen van een product door middel van een verhaal tot leven te brengen. Haal anekdotes aan hoe jouw product een probleem perfect zal oplossen.

Hoe je het verhaal vormt is ook afhankelijk van wat je probeert te slijten. Wanneer je een huis verkoopt, dan wil je bijvoorbeeld ingaan op hoe heerlijk het is om in de zomeravonden te genieten van een glas wijn in de prachtige tuin.

Sales quotes

Met deze sales quotes blijf je positief ingesteld - Tweet Roy Bartell

Het is geen verrassing dat je als verkoper regelmatig aan het woord bent. Goede presentatie skills zijn dan ook een must. Maar onderschat niet het belang van luisteren.

Door goed naar de potentiële klant te luisteren, leer je wat deze persoon zoekt. Hier kun je als verkoper weer inspelen waardoor de kans op een sale toeneemt.

Het belangrijkste is echter dat je door goed te luisteren je klanten beter kunt helpen.

Soms blijft een “Nee” een “Nee”

Sales vaardigheden, een positieve instelling, vastberadenheid en enthousiasme spelen allen een sleutelrol in het verkopen van jouw product. Wees bereid om alles te geven voor het maken van een sale.

Wanneer mensen niet direct instemmen, betekent niet meteen dat ze geen interesse hebben. Veel potentiële klanten zeggen eerst vier keer “Nee” voordat zij “Ja” zeggen.

Houd er echter ook rekening mee dat andere potentiële klanten nooit klant zullen worden. Het antwoord blijft “Nee”, hoe hard je ook je best doet. Laat je echter niet hierdoor uit het veld slaan.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.