Social media live chat: Bereik jouw publiek direct vanuit Facebook

  • nick
  • Nieuws
  • mei 31, 2016
  • no comments.

Bedenk eens hoeveel mensen je zult bereiken als je je klantenservice via social media kunt aanbieden. Een live chat service kun je niet alleen op je website plaatsen. Het uitbreiden van je klantenservice biedt een hoop voordelen.

Het is mogelijk om een link naar je live chat app te plaatsen op Twitter, Facebook, Linkedin en andere social media sites. Je kunt eveneens een link in je nieuwsbrief verwerken.

Door je live chat applicatie vanaf meerdere locaties bereikbaar te maken, bereik je een groter publiek. Klanten hoeven niet per se naar jouw website te gaan om contact opnemen maar kunnen ter plekke een live chat openen.

Vergeet dus het uitwisselen van berichten op Twitter of Facebook. Maak jouw klantenservice bereikbaar via social media en laat jouw bezoekers en klanten direct het gesprek aangaan.

Een social media live chat opzetten is zo gepiept

Als je gebruikt maakt van onze managed live chat service is het instellen van een live chat op social media snel geregeld.

Voor het plaatsen van een link naar de live chat app hoeft slechts een enkele regel aan je Facebook profiel, Twitter post of nieuwsbrief gezonden te worden.

Als jouw live chat module gebruikt maakt van een vragenlijstje voordat het gesprek wordt gestart, dan zullen gebruikers die via social media binnenkomen deze lijst met vragen eveneens voorgeschoteld krijgen.

Het is overigens aan te raden om met URL shorteners te verwerken. Deze apps zorgen ervoor dat de link naar de live chat meer compact wordt. Met name voor Twitter is dit belangrijk aangezien je een beperkt aantal karakters in je bericht kunt gebruiken.

Verspreid het nieuws rond

Wanneer je eenmaal de link voor het openen van een nieuw live chat venster hebt bemachtigd, is het tijd voor actie.

Je kunt de link als signature instellen zodat deze standaard onderaan iedere nieuwsbrief of post verschijnt. Je wilt de live chat feature natuurlijk zo breed mogelijk promoten.

Het plaatsen van een link naar je live chat in iedere social media reactie is een effectieve strategie welke onder andere door Ryanair. De social media klantenservice van de Ierse vliegmaatschappij zet klanten die hun reservering willen maken direct door naar de afdeling reserveringen.

Ook computerfabrikant ASUS maakt gebruik van social media live chat links voor het verwijzen van bezoekers naar de customer support

Meer voordelen van een social media live chat

Vandaag de dag is aanwezigheid op social media voor bedrijven vrijwel een must. Wanneer je merk een beetje reputatie heeft, zullen genoeg (potentiele) klanten jouw social media profiel bezoeken en berichten plaatsen.

Veel bedrijven zien social media dan ook als een apart customer service kanaal. Het reageren op berichten van klanten in het openbaar heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer een discussie uit de hand loopt, kan het flinke imagoschade opleveren.

Een social media live chat geeft klantenservice medewerkers de mogelijkheid om deze situaites te voorkomen en af te leiden naar een live chat sessie welke niet publiek is.

Uitgebreide discussies kosten bovendien een hoop tijd. Social media is uitstekend om met klanten in contact te komen en hen te informeren. Voor het afwikkelen van complexe klantenservice problemen zijn kanalen als e-mail en live chat effectiever.

Live chat via de e-mail

Social media is niet de enige plek waar je je live chat kunt adverteren. Het is ook verstandig om je live chat te koppelen aan je e-mail berichten. Dit geldt zowel de nieuwsbrieven en orderbevestigingen als de e-mails die door de klantenservice worden verstuurd.

Wanneer een kwestie niet binnen enkele e-mails opgelost kan worden, is een live chat simpelweg een beter communicatiemiddel. Klanten worden niet vrolijk van het heen en weer sturen van e-mails.

In Gmail en in de meeste e-mail support systemen is het mogelijk om een handtekening in te stellen. Het is aan te raden om de link naar de live chat hierin te verwerken.

Wees creatief met je live chat links

Naast social media en e-mail zijn er nog andere manieren om je live chat te promoten. Een ludieke actie op dit gebied kan voor een nog hogere conversie zorgen en biedt de mogelijkheid om de live chat als marketingmiddel in te zetten.

Denk hierbij aan het verwerken van de link als QR code en het plaatsen van de link in tekstberichten. Een marketing genie kan hiermee volledig zijn of haar creativiteit de vrije loop laten gaan.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.