Succes is een keuze en andere uitspraken over succes

  • nick
  • Nieuws
  • mei 25, 2016
  • no comments.

Succes is een relatief begrip. Voor de één is succes het leiden van een bedrijf met meer dan honderd werknemers. Voor de ander is het, het op tafel zetten van een heerlijke maaltijd.

Omdat iedereen zijn eigen definitie geeft aan succes, ligt het oordeel of je succesvol hebt of niet aan jezelf. Succesvol zijn betekent dat je geslaagd bent in het bereiken van een doel dat door jou gesteld is.

Het pad naar succes kun je alleen zelf bewandelen. Je kunt je echter wel laten inspireren door anderen zodat je jouw pad naar succes vorm kunt geven.

Om je op weg te helpen, tref je vandaag een aantal algemene uitspraken van succesvolle mensen betreft het onderwerp succes.

 

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Herbert Bayard Swope

Het is niet mogelijk om met iedereen rekening te houden en tevreden te stellen. Dit kost teveel tijd en energie. Bovendien levert het niets goeds op aangezien je voortdurend concessies maakt.

Door je eigen persoonlijkheid en ideeën op te geven voor de goedkeuring van anderen gaat er een hoop creativiteit verloren. Het maakt niet uit of je nu een CEO, productontwikkelaar of live chat operator bent: jouw toegevoegde waarde komt van binnen.

Je kunt simpelweg niet iedereen tevreden stellen. Er zullen echter genoeg mensen zijn die jouw werk wel waarderen. Blijf dus vooral doen waar je goed in bent en streef ernaar om altijd beter te worden.

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Charles F. Kettering

Succes is niet iets wat komt aanvliegen. Zelfs wanneer je van het ene op het andere moment succes na succes binnen haalt, dan is dit niet geluk maar de beloning van (jarenlang) hard werken.

Succesvol worden is dan ook een kwestie van vallen en opstaan. Je zal geen succes boeken met niets doen. Bovendien maken ook succesvolle mensen fouten. Van fouten kun je immers leren en wanneer je de verkeerde afslag hebt genomen, ben je een stap dichterbij naar het vinden van de juiste weg.

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Chriss Grosser

Tenzij je van adel bent en opgevoed bent met een zilveren lepel in je mond, komen de kansen niet aanwaaien. Kansen moet je, zoals een willekeurige voetbalcoach zou zeggen, creëren. Maar hoe doe je dat?

Op de eerste plaats zul je kansen moeten omarmen voor de mogelijkheden die zij bieden. Niet iedereen is even gecharmeerd van grote veranderingen in hun leven. Daarom is niet iedereen actief op zoek naar kansen of laten zij kansen liggen.

Verandering is echter niet altijd verkeerd. Door geen genoegen te nemen met wat je hebt en je ogen en oren open te houden voor aantrekkelijke aanbiedingen en kansen blijf je doorgaan met groeien.

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Robert Collier

Succes is vergelijkbaar met het groeien van een plant. Iedere dag zul je de plant water moeten geven en eens in de zoveel tijd moet de aarde ververst worden. De weg naar succes bestaat uit meerdere, kleine takken. Je zult geduld moeten hebben en er voortdurend aan moeten werken.

Het is makkelijk om in alle drukte te vergeten wat je in de vorige jaren hebt bereikt. Blik dan ook eens in de zoveel tijd terug en kijk vanaf een afstand naar alles wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Je zult de lange weg die je hebt bewandeld herkennen en ieder moment hiervan waarderen.

Nadat je jezelf hebt overtuigd dat je geleidelijk aan voortgang boekt, kun je verder met het bereiken van je doel.

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Biz Stone

Jij weet wel beter. Succes is nooit toeval maar het resultaat van jarenlang hard zwoegen. Daar is niets mis mee. Immers, niets wat de moeite waard is in het leven is gratis.

Als je, je omgeving in wilt laten met je succes, laat hen dan een deel uitmaken van jouw reis. De weg naar succes is een stuk interessanter dan het succes zelf en roept ook meer emoties op. Vertel jouw verhaal en mensen zullen jouw succes meer waarderen. Het is niet langer een kwestie van geluk.

Uitspraken over succes

Succes is een keuze en andere uitspraken over success - Bill Gates

De bovenstaande uitspraak vertaalt zich ook naar kleinere tijdsframes. Mensen overschatten wat ze binnen een dag of een week kunnen bereiken, en onderschatten wat ze binnen een jaar kunnen bereiken.

Stel dat je een instrument wilt leren spelen. Je komt er al snel achter dat een paar lessen niet genoeg zijn. Je geeft dus op. Maar heb je er bij stil gestaan dat als je iedere dag een kwartier oefent, je binnen een paar maanden het instrument kan bespelen?

Stapje voor stapje

We leven vaak van dag tot dag en hebben dan ook het gevoel dat we de wereld in één dag kunnen omgooien. Wanneer we merken dat de weg naar succes een kwestie van jaren wordt, geven we de moed op.

Zeker in de wereld van vandaag, waar bijna alles binnen een oogwenk verkrijgbaar is, zoeken we snel naar een andere tijdsbesteding.

De weg naar succes is echter in de tussentijd niet veranderd. Hoe snel de wereld van vandaag mag zijn, er is geen shortcut naar succes. Bloed, zweet en tranen is nodig als je echt succesvol wilt worden.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.