Vijf strategieën voor het genereren van traffic naar jouw website

  • nick
  • Nieuws
  • sep 05, 2016
  • no comments.

Een groot aantal bezoekers is de droom van iedere webmaster. Of het nu gaat om een blog die je voor je plezier schrijft of een webshop waarmee je je brood verdient. Het genereren van traffic voor duizenden pageviews, honderden shares en tientallen comments is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het genereren van traffic klinkt eenvoudig: je maakt een website, vult deze met waardevolle content, voegt een aantal mooie afbeeldingen toe en zorgt voor een optimale SEO op de pagina en dan is het wachten geblazen.

Maar er gebeurt niets. De horde bezoekers blijven weg.

Tijd om je website te adverteren binnen je familie en vriendenkring en te delen op LinkedIn, Twitter en andere social media kanalen. Dit leidt tot een aantal extra bezoekers maar daar blijft het ook bij.

Kortom, er ontbreekt wat aan je strategie. Als het niet lukt om op lange termijn bezoekers te trekken, dan is dit waarschijnlijk geen toeval. De kans is groter dat het aan jouw site ligt.

Lees in deze post hoe je met behulp van vijf strategieën meer traffic kunt genereren.

Geen bezoekers? Misschien ligt het aan jouw site

Je website is voorzien van een gelikt design, prachtige foto’s en boeiende content. Waarom zijn er volgens Google Analytics nauwelijks bezoekers?

Voordat je diep in de materie duikt, tref je hieronder een kleine checklist met problemen waar veel websites last van hebben en ervoor zorgen dat bezoekers wegblijven:

  • Je website laadt traag waardoor bezoekers afhaken,
  • Je website is niet vriendelijk voor mobiele gebruikers waardoor je meer dan 33% van het internet uitsluit,
  • Je navigatiemenu is onoverzichtelijk en bezoekers kunnen niet vinden waar ze naar zoeken,
  • Het bestelproces is zo ingewikkeld dat bezoekers niet in staat zijn om een bestelling te plaatsen.

Wanneer je naar je website kijkt, probeer het dan vanuit het oogpunt van de bezoeker te doen. Jij vindt jouw website helemaal het einde maar de bezoeker kan een compleet andere mening toebedeeld zijn.

De enige manier om erachter te komen waarom bezoekers niet gecharmeerd zijn van je website, is om deze uitgebreid te testen en problemen die je tegenkomt, op te lossen.

Wees er op voorbereid dat het testen van een website tijd gaat kosten. Even een half uur achter je bureau door de website klikken geeft je niet de informatie die je nodig hebt. Bezoekers benaderen je website via hun smartphone, laptop of tablet met allen verschillende schermgroottes en resoluties.

Je ontkomt niet aan SEO optimalisatie

Er zal niet te diep worden ingegaan op SEO optimalisatie aangezien er recentelijk een compleet artikel over geplaatst is op de blog (“SEO voor Dummies: Wat is SEO? Hoe werkt het?”).

Omdat het echter niet mogelijk is om veel bezoekers te trekken naar je website zonder iets aan SEO optimalisatie te doen, vormt het een van de vijf strategieën voor het genereren van traffic.

Als je de mogelijkheid hebt om organisch verkeer – bezoekers die niet via een betaalde advertentie op je website zijn gekomen, te genereren, dan wil je deze kans niet laten liggen.

Lees de SEO handleiding voor dummies door als je nog niet bekend met SEO of als een opfrisser. Optimaliseer je on-page SEO door slim gebruik te maken van verschillende keywords. Des te beter jouw SEO, des te meer bezoekers jouw site zal trekken.

Is content marketing koning?

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteedt aan content en content marketing. Dat is niet zonder reden, want content speelt een belangrijke rol in het trekken van bezoekers.

Is content het allerbelangrijkste onderdeel van je website? Nee, dat niet. Het is dus niet heer en meester zoals sommigen suggereren. Een goede content marketing strategie zet echter wel zoden aan de tijd.

Hoe zorgt content voor meer traffic naar jouw website?

Ten eerste heeft content een positieve impact op jouw SEO inspanningen. Des te meer nuttige content je plaatst, des te meer relevante keywords voorkomen op jouw site. Hierdoor zul je eerder een hogere notering krijgen voor deze zoekwoorden in de lijst met zoekresultaten.

Richt je dus niet alleen op het schrijven van sales pagina’s. Creëer ook pagina’s met voornamelijk informatie welke interessant zijn voor jouw doelgroep.

Geen idee waar je moet beginnen met het schrijven van informatieve pagina’s? Een goede begin zijn het aanmaken van een “Over ons”, “Pers” en “Onze missie” pagina. Vul deze pagina’s echter niet met een paar regels en standaard zinnen als “Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf”. Neem de tijd om jouw merk zo gedetailleerd en persoonlijk mogelijk te beschrijven.

Zelfs wanneer je al een groot aantal bezoekers trekt, is het de moeite waard om extra aandacht aan deze pagina’s te besteden. Door eerlijk te vertellen over jouw geschiedenis, motivaties en de personen achter jouw organisatie kom je authentiek en betrouwbaar over.

Content marketing is dan ook niet alleen nuttig voor SEO doeleinden. Het kan ook de stem van jouw merk vormen waarmee je nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten minder snel weglopen.

Deze vorm van marketing houdt meer in dan enkel het schrijven van een blog. Content kan op verschillende vormen worden aangeboden: landingspagina’s, nieuwsbrieven, missieverklaringen, whitepapers, gastposts en noem maar op.

Met al deze mogelijkheden voor het maken van content is het belangrijk om je content marketing strategie van te voren te plannen. Hoe je dat doet, lees je in het artikel “Het bepalen van jouw Content Marketing Strategie is een kwestie van plannen

Laat anderen het werk doen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen met het promoten van de producten of diensten van andere mensen of bedrijven. Een affiliate kiest een bedrijf waar hij of zij mee wilt samenwerken, linkt zijn of haar website aan dit bedrijf en ontvangt commissies aan de hand van de prestaties.

Hoe werkt affiliate marketing?

Iedere affiliate ontvangt een speciale URL waarmee bijgehouden kan worden hoeveel traffic zij genereren. De affiliate promoot jouw website of product aan de hand van verschillende kanalen zoals landingspagina’s, blogposts, recensies, e-mail marketing en social media.

Aan de hand van de hoeveelheid leads die gegenereerd worden, ontvangen de affiliates een commissie. Jij bent blij omdat er meer bezoekers naar je website komen en de affiliates zijn blij om dat zij geld verdienen.

Actief zijn op social media is niet alleen leuk

Het is ook nog eens gunstig voor het genereren van traffic naar jouw website. Het is echter een serieuze aangelegenheid. Je wilt goed nadenken over de posts die je plaatst. Een grappige post tussendoor kan, maar moet nog steeds relevant staan. Het voortdurend plaatsen van video’s met katten kun je het beste bewaren voor je persoonlijke Facebook profiel.

Social media biedt je de mogelijkheid om nieuwe bezoekers te trekken op een natuurlijke manier. Wanneer je een meester bent in social media management bouw je vertrouwen en een band op met je fans.

Houd er rekening mee dat een sociale media aanwezigheid niet iets wat je er zomaar bij kunt doen. Klanten verwachten een snelle reactie op hun posts en priveberichten. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met negatieve reacties. In het artikel “Hoe ga je om met negatieve reacties op social media?” kun je lezen hoe je hiermee het beste kunt omgaan.

Social media kan ook worden ingezet voor marketing campagnes. Facebook biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om betaalde advertenties te plaatsen.

Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruik maakt van social media is OtherTees, een verkoper van t-shirts met pop prints. Het bedrijf speelt echter slim in op de mogelijkheden van social media door een draai te geven aan hun advertenties. Ieder t-shirt dat op social media wordt aangeprezen, is slechts twee dagen te koop. Dankzij de urgentie nemen veel mensen een kijkje.

Het genereren van traffic en marketing gaan hand in hand

Wanneer je meer bezoekers naar je site wilt trekken, dan zul je op een gegeven moment de beurs moeten openen voor betaalde advertenties en andere online marketing campagnes.

Als je van plan bent om traffic te genereren zonder marketing, wees dan bereid om lang te wachten. Het is vandaag de dag, met zoveel concurrentie, niet meer rendabel.

Besteed jouw tijd in plaats van het wachten aan het vinden van de juiste marketing strategie. Je kunt kiezen uit content markerting, e-mail marketing, affiliate marketing, community marketing en diverse social media marketing strategieën.

Vergeet niet dat het genereren van traffic begint met SEO en de functionaliteit van je website. Begin daarom met on-page SEO optimalisatie van jouw website. Maak je website gebruikersvriendelijk voor verschillende browsers en apparaten. Loop alle sales processen na zodat deze niet voor oponthoud zorgen.

Houd je concurrentie in de gaten en werk je strategieën, indien nodig, bij. Het is nooit te laat om van strategie te veranderen. Als iets niet werkt, geef dan niet op maar probeer het vanuit een andere invalshoek.

Het genereren van traffic voor je website gebeurt niet over één nachtje slapen. Het is een investering van maanden, soms jaren. Verkeer is echter noodzakelijk voor een goedlopende online business. Het is een kwestie van de lange adem.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.