Aantal chats met een proactieve en reactieve chat

  • nick
  • Nieuws
  • feb 05, 2016
  • no comments.

De manier waarop een live chat wordt aangeboden op een site heeft ook een invloed op het aantal gestarte gesprekken.

Een proactieve live chat, waarbij automatisch een chat venster geopend wordt na verloop van tijd, levert over het algemeen 400% meer gesprekken op dan een reactieve live chat waar de klant zelf actie moet ondernemen.

Ook de beschikbaarheid van de live chat speelt een rol. Als uw live chat slechts beperkt beschikbaar is, dan zullen er vanzelfsprekend ook minder gesprekken gevoerd worden.

Proactieve live chat als aanvulling op reactieve live chat

Het aantal bezoekers dat een live chat zal starten, verschilt per site en is afhankelijk van de inhoud van de site. Gemiddeld gezien zal 0,25% van het totale aantal bezoekers op eigen houtje een chat gesprek initiëren. Een site die 100.000 bezoekers per maand ontvangt, voert in dat geval 250 chatgesprekken per maand.

Door de live chat uit te breiden met een venster dat op bepaalde situaties wordt geopend, zoals een bezoeker die langer dan twee minuten naar een product pagina kijkt, kan het aantal chat gesprekken verder opgevoerd worden.

stopwatch

Er kan vanuit worden gegaan dat ongeveer 10% van alle bezoekers behoefte hebben aan een live chat. Ongeveer 7.5% van deze bezoekers zullen daadwerkelijk reageren en een chat gesprek aangaan. Het aantal chat gesprekken per maand stijgt dan van 250 naar 1000 chat gesprekken. Gezien gemiddeld 18% van de gebruikers van een live chat een aankoop doet, kan dit tot een toename van bijna 200 extra verkopen leiden.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.