Waarom een podcast thuishoort in jouw contentstrategie

  • Fabian Schotel
  • Nieuws
  • mei 07, 2018
  • no comments.

De podcast is terug van weggeweest. Sinds 2017 groeit de populariteit van de podcast stevig en ook in 2018 zal deze ontwikkeling zich voortzetten. Podcasts kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Veel bedrijven spelen daarom in op de toenemende populariteit en breiden hun contentstrategie uit met een podcast, maar wat kan een podcast eigenlijk voor jouw bedrijf betekenen?

Nieuwe en bestaande klanten inspireren

Een podcast kan van meerdere elementen voorzien worden. Een combinatie van informatieve en amuserende content kan nieuwe en bestaande klanten interesseren, amuseren en inspireren. Klanten kunnen middels een podcast leuke interviews, inspirerende verhalen en trends & ontwikkelingen volgen. Grote kans dat jij jouw klant positief beïnvloed met een inspirerend verhaal.

Interesseren van klanten

Storytelling is zeer populair en het publiek luistert graag naar een authentiek verhaal. Een authentiek verhaal wekt interesse op en sleept luisteraars mee in het verhaal. Dit resulteert uiteindelijk in een hechtere band met jouw doelgroep. De intieme en diepgaande eigenschappen van podcasts kunnen een goede manier zijn om dichterbij je doelgroep te komen. Content is king en consistentie is queen. Daarom is het ook belangrijk om consistent nieuwe podcasts te publiceren, zo blijf je in beeld van jouw klanten en doelgroep.

Podcasts en amusement

Het luisteren naar radio ervaart men als een amuserende bezigheid. Podcasts kunnen dezelfde eigenschappen hebben. Wanneer je in jouw podcast stilstaat bij interessante weetjes en feitjes binnen jouw vakgebied, is het voor de luisteraar ook aantrekkelijk om te blijven luisteren. Ook storytelling valt onder de entertainende eigenschappen van een podcast. Nodig gastsprekers uit om jouw luisteraar te voorzien van diverse inspirerende verhalen.

Informatieve eigenschappen

Luisteraars van jouw podcast hebben veel baat bij informatieve content. Het bespreken van actuele trends en ontwikkelingen in kunnen daarom een goede reden zijn om te blijven luisteren. Wanneer dit juist wordt ingezet, kan een podcast een positieve en zichtbare bijdrage leveren aan jouw contentstrategie.

Podcasts: wat bereikt het nog meer?

Een strakke podcast laat zien dat jij een van de autoritaire spelers bent binnen jouw vakgebied. De mogelijkheden tot kennisdeling, storytelling en interviews met interessante gasten geven jouw doelgroep een sterk, vertrouwd en persoonlijk beeld van jouw bedrijf. Een podcast is daarom ideaal om het merkbewustzijn bij potentiële klanten te vergroten. Ook het integreren van informatie over jouw producten en diensten kan op een goede manier gecombineerd worden met de content.

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.