5 redenen waarom LiveChat niet langer meer optioneel is voor de klantenservice

  • Fabian Schotel
  • Informatie
  • okt 24, 2017
  • no comments.

Naarmate de tijd voorbij gaat, worden de meeste gesprekken niet meer traditioneel mond tot mond gevoerd. Een vriend opbellen om af te spreken is niet meer zo vanzelfsprekend als 20 jaar geleden. Tegenwoordig houden vrienden contact met elkaar via de nieuwste technologieën, namelijk via verschillende apps op de smartphone. Met deze verschuiving in de communicatie, verandert ook de communicatiebehoefte van de klantenservice. Klanten hebben steeds meer behoefte aan livechat oplossingen.

Hieronder zijn de 5 redenen weergegeven waarom livechat niet langer meer optioneel is voor de klantenservice:

1) Bedrijven besparen tijd

‘Tijd is geld’ in de zakelijke wereld. Er is geen hard bewijs dat het live chatten niet efficiënt is voor bedrijven. Niet alleen kunnen livechat operators meerdere gesprekken voeren, maar livechat operators kunnen ook tegelijkertijd e-mails beantwoorden van de klantenservice. Het live chatten biedt de mogelijkheid voor bedrijven om de focus te leggen op andere zaken dan de klantenservice. Door het uitbesteden van livechat kunnen vragen en/of problemen ook sneller worden opgelost.

2) Consument bespaart tijd

In deze wereld vol multitasking vinden consumenten het makkelijk om via de livechat contact op te nemen met bedrijven. Dit komt omdat consumenten hiernaast nog andere dingen kunnen doen. Eén van de voordelen van livechat is dat consumenten niet op een telefoontje hoeven te wachten of aan de telefoon in de wacht worden gezet als iets opgezocht moet worden. Het aanbieden van livechat betekent meer leads, zelfs degenen die eerder geen contact zou opnemen, neemt nu contact op door deze laagdrempelige weg van communiceren.

3) Het biedt betere antwoorden op vragen

In een telefoongesprek wordt vaak ter plaatse een antwoord gegeven, wat niet altijd het goede antwoord is op een vraag. Met livechat is het gesprek nog steeds aan de gang en is er meer tijd om een professioneel antwoord te geven. Een andere bonus van livechat is dat er tijdens het chatten gemakkelijk een link kan worden gestuurd naar de consument. Zodat consumenten bijvoorbeeld op de website zelf het antwoord kunnen vinden op de vragen.

4) Het vergemakkelijkt het oplossen van complexere problemen

We hebben allemaal wel eens een gesprek gevoerd waar we via de telefoon een situatie moesten beschrijven. In veel van deze gevallen is het handig om dit te verduidelijken met een foto. Livechat biedt de mogelijkheid om bestanden en bijlagen te delen in de chat, wat het makkelijker maakt om problemen van de bezoekers op te lossen. Het helpt ook om alle belangrijke bestanden in het gesprek op één plek te houden.

5) Het kan een opslagplaats zijn voor alle klantgesprekken

De bezoeker kan heel gemakkelijk een livechat starten om een simpele vraag te stellen. Dit verandert dan vaak net zo snel naar een ander onderwerp. Verlaat een klant plotseling het gesprek? Maak de chat simpel in een e-mail venster en maak het gesprek af. Complexe visuele klantenservice oplossingen, zoals een videoconversatie of het delen van een scherm, is direct mogelijk via de livechat. Daarnaast ondersteunt livechat ook audiogesprekken, zodat consumenten het chatgesprek niet hoeven te beëindigen, hun telefoon zoeken, een telefoonnummer zoeken, een telefoonnummer invullen en vervolgens het telefoonnummer te bellen.

Kortom, livechat is niet langer meer optioneel voor de klantenservice omdat het zich heeft ontwikkeld tot meer dan alleen een chatgesprek: het is nu het puntje van de ijsberg in klantgesprekken. Deze oplossing bespaart zowel klanten als bedrijven de tijd en creëert betere klantervaringen door verbeterde antwoorden en informatie. Communicatie zal zich blijven ontwikkelen en de chatbots worden meer geavanceerd. Bedrijven moeten het live chatten zo snel mogelijk een onderdeel maken van de klantenservice, voordat de concurrentie steeds meer voorop gaat lopen.

 

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.