Wees niet verlegen en laat je unieke persoonlijkheid zien

  • nick
  • Nieuws
  • jun 13, 2016
  • no comments.

Veel bedrijven houden zich vast aan een vast formule. Stock foto’s en ingestudeerde zinnen als “een jong en dynamisch bedrijf” zijn schering en inslag. Ze zijn ook heel erg saai, zeker als deze bedrijven vergeleken worden met een bedrijf dat wel trots is op haar unieke persoonlijkheid.

Bedrijven die niet verlegen zijn en hun unieke persoonlijkheid aan het publiek laten zien, krijgen meer bekijks. Bezoekers hangen aan hun lippen bij het vertellen van persoonlijke verhalen. De magnetische aantrekkingskracht van een bedrijf met een sterke persoonlijkheid zorgt voor meer aandacht en betere sales.

Neem nu Raleigh Denim, een spijkerbroek fabrikant uit de Amerikaanse staat North Carolina. Wanneer je hun site bezoekt, krijg je niet het standaard verkoop praatje “Onze broeken zijn tof, koop nu!”. In plaats daarvan wordt je getrakteerd op een persoonlijke video van de eigenaren.

In de videofilm vertelt het koppel over hun liefde voor elkaar en voor hun passie voor hun spijkerbroeken. Na afloop van het filmpje heb je een compleet beeld gevormd over het bedrijf. Wanneer Raleigh Denim voor een andere aanpak had gekozen, had je waarschijnlijk al na een minuut weggeklikt.

Wat gebeurt er als je jezelf blootgeeft?

Het blootgeven van jezelf betekent het uiten van je unieke persoonlijkheid. Onze persoonlijk is een krachtig iets en geeft ons inzicht over wat we wel en niet leuk vinden. We voelen ons aangetrokken tot of afkeer van mensen met bepaalde karaktertrekken.

Hetzelfde is ook van toepassing op de aantrekkingskracht tot bedrijven. Wanneer een bedrijf haar unieke persoonlijkheid laat zien, dan zal dit onbewust een emotie – positief of negatief – in ons opwekken.

De aantrekkingskracht van een persoonlijkheid is vaak sterker dan ons vermogen om een rationele beslissing te nemen.

Maak je je zorgen over het blootgeven van je unieke persoonlijkheid? Nergens voor nodig. Je moet denken: als je bepaalde klanten afstoot met je persoonlijkheid, dan waren dit klanten die waarschijnlijk niet tevreden met jouw bedrijf zouden zijn.

Jezelf laten zien zorgt voor een emotionele reactie

Een expressieve persoonlijkheid brengt een emotionele respons teweeg bij iedereen die in contact komt met je bedrijf. Emoties stimuleren het lange termijn geheugen. Mensen zullen je naam, logo en je diensten herinneren. Dit in tegenstelling tot standaard teksten die het ene oor in en het andere oor uitgaan.

Neem nu de boodschap van Raleigh Denim:

 

For people who love what they do and get shit done.

 

Moest je glimlachen toen je het woord “shit” lag? De kans is groot dat je na een aantal dagen de boodschap nog steeds is bijgebleven.

Hoe laat je je unieke persoonlijkheid zien?

Je unieke persoonlijkheid is een grote aanwinst voor je bedrijf en kan op veel verschillende manieren ingezet worden: in je design, content, interacties met klanten of producten en diensten.

Als je je persoonlijkheid wilt inzetten voor je bedrijf, moet je bij jezelf nagaan wie je precies bent, en welke dingen jij belangrijk vindt. Als je een net persoon bent, zorg dan voor een nette boodschap. Ben je een ruwe bolster, dan kun je best hier en daar wat vloeken. Als je authentiek wilt zijn, dan is een compromis in je persoonlijkheid uitgesloten.

Een voorbeeld van een site waarbij de eigenaren duidelijk 100% hun zelf zijn gebleven, zijn de eigenaren van Steve and Kate’s Camp. Steve en Kate communiceren geheel op hun eigen, jolige manier, zoals de home pagina en het contactformulier duidelijk laten zien:

Wees niet verlegen en laat je unieke persoonlijkheid zien - Steve en Kate's Camp

 

Wees niet verlegen en laat je unieke persoonlijkheid zien - Steve en Kate's Camp 2

Hoe zit het met meerdere persoonlijkheden?

Als je je eigen bedrijf runt, dan is de persoonlijkheid van het bedrijf een persoonlijke zaak. Maar wat als een bedrijf door meerdere mensen wordt gerund?

Als je mensen aanneemt omdat ze qua persoonlijkheid, humor en gedachten met jou overeenkomen, hoeft dit geen enkel probleem te zijn. In plaats dat er sprake is van een individuele persoonlijkheid, ontstaat er een collectieve persoonlijkheid.

Een voorbeeld van een collectieve persoonlijkheid in actie is Saddleback Leather. Kijk eens naar de onderstaande tweets. Ze zijn allen persoonlijk en vriendelijk, net als het bedrijf zelf.

Wees niet verlegen en laat je unieke persoonlijkheid zien - Ochtend Tweet

Wees niet verlegen en laat je unieke persoonlijkheid zien - Avond Tweet

Wees jezelf

De meeste bezoekers zijn slim genoeg om door te hebben wanneer je de boel loopt te flessen. Je brengt mensen op deze manier zeker niet in ontroering. We bouwen geen connectie op met bedrijven die niet geloofwaardig en afstandelijk zijn.

Als je je dus al die tijd hebt verschuild achter generieke boodschappen en afbeeldingen, dan is het tijd om uit je schulp te kruipen.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.