Welke boodschap is nu echt belangrijk voor jouw klanten?

  • nick
  • Nieuws
  • nov 14, 2016
  • no comments.

Dag in, dag uit worden we blootgesteld aan honderden marketing boodschappen. We hebben dit niet door omdat onze hersenen automatisch een groot deel van deze berichten negeren. Onze hersenen herkennen standaard verkooppraatjes aan de zinsopbouw, woordgebruik en intonatie.

Als ondernemer is het noodzaak om met een boodschap die klanten niet automatisch negeren. Wanneer je veel tijd en geld steekt in een marketingcampagne, moet de boodschap gelezen en, belangrijker, begrepen worden.

Het vinden van de juiste boodschap is een grote uitdaging. In dit artikel vind je citaten die dit bevestigen, maar ook uitspraken die je inzicht geven hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Verkondig jouw boodschap via je website

welke-boodschap-is-nu-echt-belangrijk-voor-jouw-klanten-amanda-sibley

Jouw website is jouw visitekaartje. Steeds meer bedrijven doen voornamelijk online zaken. Er komt geen vertegenwoordiger meer aan te pas. Hierdoor raakt het persoonlijke aspect verloren. Persoonlijke communicatie speelt een grote rol in het overtuigen van een potentiële klant. Je zult op zoek moeten naar een plaatsvervanger.

De content op jouw website is deze plaatsvervanger. Door middel van de inhoud van je website kun je je doelgroep aanspreken en overtuigen van jouw product of dienst. Plaats teksten die simpel en duidelijk zijn en bovendien het publiek aanspreken en zorg ervoor de site makkelijk te navigeren is.

Mensen willen nuttige informatie; geen verkooppraatjes

 Welke boodschap is nu echt belangrijk voor jouw klanten - Larry Weber

Vandaag de dag is enkel een claim niet meer voldoende om mensen te overtuigen. Dankzij het internet kan iedereen zonder veel moeite onderzoek doen naar een product of dienst. Bizarre beweringen worden dan ook binnen enkele klikken van de muis onderuit gehaald.

Welke boodschap willen de mensen dan horen? In plaats van mooie verkooppraatjes heeft jouw doelgroep meer baat bij uitgebreide informatie over wat jouw product of dienst voor hen kan betekenen.

Neem nu onze LiveChat service; het is belangrijk om aan onze lezers te vertellen dat zij door het aanbieden van een livechat een hogere conversie kunnen bemachtigen en hun klantenservice kunnen verbeteren dan te pochen met onze responstijd.

Leer de klant kennen; maak nieuwe vrienden

The aim of marketing is to know and understand the customer so well, the product or service fits him and sells itself. Peter Drucker Tweet this
Not everyone is your customer. The true marketing success is to reach potential customers who truly need your product and make them interested in it.

Je kunt niet iedereen blij maken met jouw product of dienst. Het is daarom noodzakelijk om van te voren te bepalen wie jouw doelgroep is zodat je jouw boodschap op deze groep kunt afstemmen.

Wanneer je eenmaal weet wie je klanten zijn, wil je hen beter leren kennen. Des te meer je te weten komt over jouw doelgroep, des te makkelijker het wordt om hun taal te spreken. Met meer informatie kun je meer gericht aanbiedingen doen naar klanten. Het loont om klanten te categoriseren met behulp van klantsegmentatie.

Verspreid je boodschap met content marketing

welke-boodschap-is-nu-echt-belangrijk-voor-jouw-klanten-robert-rose

Een goede vergelijking tussen marketing en content marketing is een sollicitant die tijdens het gesprek zich prachtig weet te presteren en het moment dat deze persoon wordt aangenomen en het moment is om woord bij daad te voegen. Marketing is het eerste – jezelf kunnen verkopen – en content marketing is het laatste – het laten zien dat je wat je zegt waar kunt maken.

Om deze reden zijn de meeste ondernemers van mening dat content marketing tegenwoordig een must is. Content marketing biedt een uitstekende kans om jouw boodschap af te stemmen op jouw publiek.

Het aankondigen van een boodschap is slechts een deel van het proces om klanten voor je te winnen en behouden. Door middel van content marketing, een gebruikersvriendelijke website en persoonlijke aandacht zet je meer kracht aan je boodschap en heb je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van alle marketingboodschappen die de wereld worden ingeslingerd.

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.