Why So Serious? Grappige business quotes die je gelezen moet hebben

  • nick
  • Nieuws
  • aug 02, 2016
  • no comments.

Als we denken aan business, dan denken we aan serieuze vergaderingen, nette kleding en een gebrek aan humor. De volgende business quotes brengen dan ook wat leven in de brouwerij. Lees jij mee?

Het is niet de bedoeling dat je je werk als een grote grap begint te zien. Je zult merken dat je collega’s en je klanten geen respect voor je op zullen brengen. Maar door iedere dag met een glimlach naar je werk te gaan, zorg je ervoor dat je meer voor elkaar krijgt. De kwaliteit van je werk neemt toe.

Grappige business quotes

We starten af met de volgende quote van wijlen entrepreneur en visionair Steve Jobs

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Steve Jobs

Wist je dat Steve Jobs, voordat hij het succesvolle computer bedrijf Apple begon, de Atlantische kust onveilig maakte met zijn piratenschip?

Waarschijnlijk niet, aangezien Steve Jobs met deze quote refereert naar het gaan van zijn eigen weg, in plaats van zich aan te sluiten bij het collectief (in het geval van Jobs, Microsoft).

Wanneer je een marinier bent, dan is er een duidelijke hierarchie. Je volgt de orders op van je leidinggevende. Er is geen ruimte voor creativiteit en je eigen mening is niet van belang.

Als piraat kun je echter zelf je eigen koers bepalen. Nog belangrijker is dat je tijdens het heen en weer zeilen van de zeven zeeën een hoop plezier beleeft. Je kunt nieuwe ideeën opperen, sneller reageren op veranderingen in de markt en gewaagde beslissingen nemen.

Grappige business quotes

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Lily Tomlin

Je bent vast bekend met de vele motivational posters die te vinden zijn in kantoorruimtes en op social media worden gepost. Als je maar lang genoeg je best blijft doen, zul je vanzelf rijk en succesvol worden.

Wanneer je als een hamster voortdurend in een wiel blijft hollen, zul je merken dat na een jaar, twee jaar of zelfs tien jaar niets veranderd. Dat is nu het probleem met het najagen van geld en succes zonder een persoonlijke missie: je bent nooit rijk of succesvol genoeg. Je wilt altijd meer. Het is een spel dat je niet kunt winnen.

Bovendien baseren veel mensen hun status en succes van hun bedrijf op basis van anderen. Hierdoor ontstaat er altijd de drang om beter te zijn dan de rest. Dit kan in het begin een sterke motivator zijn, maar je laat ook een hoop kansen liggen. Het levert vaak meer op als je met elkaar samenwerkt in plaats van dat je met elkaar concurreert.

Als je toch een denkbeeldige tegenstander nodig hebt, daag dan jezelf uit. Stel jezelf het doel om iedere dag jezelf te verbeteren. Wees vandaag een betere versie van jezelf dan gisteren.

Grappige business quotes

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Vidal Sassoon

We zien regelmatig bedrijven en personen over een nacht extreem succesvol worden. Het is niet verrassend dat je naast ontzag ook een kleine prik van jaloezie voelt. Het lijkt immers net alsof het sommige mensen allemaal komt aanwaaien.

Afgezien van enkele uitzonderingen (welke onder de 2% regel vallen), zul je eerst hard moeten werken voordat je eindelijk succesvol wordt. Natuurlijk speelt de juiste persoon, op de juiste plek een rol. Maar om een dergelijke kans te creëren, zul je daarvoor eerst een fundering moeten leggen.

De uren, dagen en maanden die gaan zitten in het uitwerken van ideeën, het plannen van projecten en het opbouwen van een bedrijf bevinden zich op de achtergrond en zijn dus niet zichtbaar voor de buitenwereld. Hierdoor lijkt het dat succes willekeurig is, maar in feite is dat niet zo.

Grappige business quotes

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Kin Hubbard

Succesvolle mensen worden vaak beticht van het vinden van een geheim, een uniek recept, dat hen zo succesvol heeft gemaakt. Het vinden van succes heeft echter geen magische formule.

Dit volgt ook uit het gegeven dat succesvolle mensen vroeg of laat het pad dat zij hebben bewandeld uit de doeken doen in de vorm van een biografie, een open interview of een blog.

Kortom, je kunt leren van de fouten die succesvolle mensen hebben gemaakt en hun acties overnemen en zelf succes vinden.

Grappige business quotes

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Steve Maraboli

Steve Maraboli is niet de eerste persoon die deze woorden oppert. Het maakt de komische quote echter niet minder waar.

Met de term hustle wordt in deze context alles geven om een bepaald doel te behalen. Het heeft in dit geval dus niet te maken met de inhoud die je in de lyrics van Amerikaanse hiphop artiesten vindt.

Ben jij bereid om alles te doen om je business naar de top te brengen of je klanten een geweldige klantenservice ervaring te geven?

Iedere dag heb je de mogelijkheid om waarde te bieden aan je klanten. Je zult echter bereid zijn om bergen te verzetten. Dus, ook als je er even doorheen zit en niet meer in jezelf gelooft…

Grappige business quotes

Why So Serious -Grappige business quotes die je moet lezen - Source

We konden het niet laten om ook een citaat te plaatsen die niet naar jezelf maar naar je leidinggevende van toepassing is.

Heb je even niet de puf om 100% te geven en weet je niet waar het aan ligt? Jouw baas kan vast haarfijn uitleggen waar het aan ligt. Hij of zij zal ook de eerste zijn die aan de bel trekt waar verbeteringen gemaakt kunnen worden.

Kortom, het is niet nodig om dagelijks te tobben over je tekortkomingen. Als je daadwerkelijk tekortschiet, dan zal dit vanzelf aan je worden medegedeeld en wordt er, zoals bij de meeste bedrijven het geval is, aandacht aan besteed om dit op een positieve manier te verbeteren.

Wat zeggen deze grappige business quotes?

Wanneer het runnen van een business of werken voor je baas het je even allemaal teveel wordt, probeer het dan vanaf een afstand te bekijken. Het is niet makkelijk om even stil te staan om te zien hoe ver je al bent gekomen aangezien je voornamelijk gebrand bent op hetgeen wat er voor je in het verschiet ligt.

Maar is het echt beter om je werk altijd zo intens serieus te nemen? Het wordt bijna grappig om te zien. Neem je werk alsjeblieft serieus, maar vergeet niet om er ook plezier in te hebben.

Wil je meer grappige quotes lezen? Lees dan het onderstaande artikel.

Voorkom slechte klantenservice met deze grappige citaten

Bron: Livechatinc

Ook meer uit de toekomst van uw bedrijf halen?

Livechat op uw website of in uw mail helpt potentiële
klanten te converteren naar kopende klanten.